Antena Meniu Search
x

Florian Coldea, despre relația cu Sebastian Ghiță: "Fiecare este responsabil pentru propriile fapte"

Generalul Florin Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a vorbit, într-un interviu, despre relația cu Sebastian Ghiță, răspunzând și la întrebarea dacă fostul politician este ofițer "acoperit".

Generalul Florin Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a vorbit, într-un interviu, despre relația cu Sebastian Ghiță, răspunzând și la întrebarea dacă fostul politician este ofițer "acoperit".

Întrebat dacă omul de afaceri Sebastian Ghițp este ofițer "acoperit", Coldea a răspuns, pentru ziare.com, că "raspunsul la aceasta intrebare reprezinta o informatie cu caracter clasificat".

"Indiferent despre cine ar fi vorba, raspunsul la aceasta intrebare reprezinta o informatie cu caracter clasificat. In plus, ma pastrez in limitele regulii de aur in intelligence, adica n-am sa confirm si nici n-am sa infirm unde, cand, cu cine si in ce calitate am avut intalniri. Cat despre cel de care ma intrebati, consider ca este un om de afaceri care a facut lucruri nepermise si continua sa faca greseli. Fiecare este responsabil pentru propriile fapte", a declarat Coldea.

Întrebat dacă își reproșează relatia pe care a avut-o cu Ghiță, fostul prim-adjunct al directorului SRI a răspuns: "Ca toate relatiile mele profesionale sau personale, si aceasta s-a desfasurat strict in limitele legii si ale regulamentelor militare. Este un prilej sa raspund categoric unor acuzatii sau insinuari pe care le-am vazut in spatiul public. Ca sa fim bine intelesi, nu am avut nici o conditionalitate, in raport cu nimeni, nu am avut nici un beneficiu financiar sau material din partea vreunei persoane. Nimeni de buna credinta nu poate sustine altceva. Cat despre episoadele la care va referiti, ancheta interna si cea realizata de Comisia de Control asupra SRI referitor la acest subiect, care va asigur ca au fost extrem de riguroase, au indicat si in acest caz ca am respectat legea si regulamentele militare in toate circumstantele. De aceea am fost repus in functie, la capatul anchetei interne".

Florian Coldea a menționat, de asemenea, că "nu exista ofiteri acoperiti ai SRI in zonele in care cadrul legal a instituit astfel de interdictii". "Este o legenda in cadrul aceluiasi serial cu teme inventate, recurente, pe care il intretin unii din lipsa de cunoastere, altii din prostie, altii din ticalosie", a încheiat Coldea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Florian Coldea, despre relația cu Sebastian Ghiță: "Fiecare este responsabil pentru propriile fapte"