Jocurile de societate, recomandate de psihologi pentru relaxarea adulţilor

Publicat: 16.12.2018, 08:45.
Actualizat: 16.12.2018, 13:25

Jocurile de societate nu mai sunt doar o modă. În secolul 21, ele sunt recomandate de specialişti drept cea mai benefică metodă de relaxare pentru adulţi. 

Jocurile de societate nu mai sunt doar o modă. În secolul 21, ele sunt recomandate de specialişti drept cea mai benefică metodă de relaxare pentru adulţi. Astfel îşi dezvoltă capacităţile de relaţionare, se repoziţionează în societate şi îşi redobândesc încrederea de sine. Sunt doar câteva dintre concluziile la care au ajuns psihologii.

Valentin, de exemplu, are 30 de ani şi este manager de proiecte în domeniul IT. În timpul liber are o altă ocupaţie. Este povestitorul jocului preferat.

Valentin Anicăi, manager: În funcţie de cum interacţionează ei cu lumea imaginată se poate duce într-o direcţie sau în alta. Totuşi, este un joc

Aşa este, în primă fază. Însă la finalul zilei sunt cinci oameni reali care interacţionează într-un cadru, la fel, real.

Ceea ce spune Valentin este confirmat şi de psihologi. Pentru adulţi, jocul de societate este o activitate mult mai benefică decât pare. Se întorc la perioada copilăriei, îşi exersează răbdarea şi socializează.

Jeni Chiriac, psiholog: Adică el pur şi simplu, inconştient, se repoziţionează în relaţie cu lumea, cu cercului lui de prieteni, în relaţie cu propria persoană, dar aceste lucruri nu sunt conştientizate, ele se traduc doar într-o stare de bine

Există şi locuri special amenajate pentru adulţii care nu au acasă jocuri sau destui parteneri de joacă. Fiecare participant plăteşte între 10 şi 15 lei pentru întreaga zi şi joacă atât cât vrea.

Ioana Mocanu, antreprenor: La capitolul adulţi stăm foarte bine. Şi sunt categorii variate. Avem corporatişti care după program vin şi se recreează cu prietenii sau colegii, avem companii care apelează la jocuri pentru angajaţii lor

Şi în magazine jocurile pentru adulţi ocupă rafturi întregi. În acest an, vânzările jocurilor de societate au crescut cu peste 20%.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.