Antena Meniu Search
x

Mărturia cutremurătoare a tatălui bebeluşului mort după slujba de botez: „Pe copil l-a bușit sângele pe nas”

Au apărut noi detalii despre tragedia de la slujba de botez de la Biserica Sf. Constantin şi Elena, din cartierul Zamca, din municipiul Suceava.

de Monica Palade

la 01.02.2021, 22:32

Mărturia cutremurătoare a tatălui bebeluşului mort după slujba de botez: „Pe copil l-a bușit sângele pe nas” - Profimedia

 Tatăl copilului a mărturisit ce a văzut el chiar în timpul slujbei, fără să bănuiască că sunt ultimele momente din viaţa copilului său de doar şase săptămâni.

”L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut... Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a povestit tatăl, când încă băiatul era în viață, pentru Monitorul de Suceava.

Copilul în stop-cardio-respirator

Copilul, care s-ar fi născut prematur, a fost observat de bunică că nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine, la câteva minute după ce fusese scufundat în apa din cristelniță, în timpul botezului.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, dr. Ionut Barsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul a ajuns la biserică în maxim 3 minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația.

”În general, bebelușii fac stop respirator și abia apoi stop cardiac. După ventilație a început încet încet să respire, l-am intubat. Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație, lichid aerat, rozaliu”, a spus medicul Ionuț Barsan.

Bebeluşul a fost adus la UPU Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat, fiind internat pe secția ATI, dar din păcate, luni dimineață, în jur de ora 6.00, medicii au constatat decesul. Cel mai probabil, spun specialiştii, copilul a murit din cauza leziunilor provocate de hipoxie, susţinând că bebeluşul a asirat lichid în plâmâni.

Reacţia Arhiepiscopiei Sucevei, după moartea bebelușului scufundat în cristelniță

Arhiepiscopia Sucevei a emis un comunicat, în care îşi exprimă durerea şi tristeţea despre trecerea în nefiinţă a "pruncului Iustin". De asemenea, Arhiepiscopia precizează că a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare.

"Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea. Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc", scrie Arhiepiscopia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Mărturia cutremurătoare a tatălui bebeluşului mort după slujba de botez: „Pe copil l-a bușit sângele pe nas”