Antena Meniu Search
x

Mormane de ilegalităţi la Galaţi. Fermierii descarcă maldăre de găinaţ la doi paşi de păsările moarte şi îngropate. Autorităţile se contrazic în declaraţii

Şirul ilegalităţilor de la ferma avicolă din Galaţi continuă. La un pas de găinile îngropate ilegal sunt munţi de gunoaie. Total ilegal, pe terenul şi cu girul primăriei din localitate. Confruntat cu situaţia, primarul se contrazice şi continuă să ia apărarea celor de la fermă.

de Redactia Observator

la 26.08.2021, 10:31

Vezi și

Reporter: Aici ce se depozitează? Doar gunoiul de grajd?

Tractorist: Da!

Reporter: Găinaţul!

Şi sunt tone de mizerie. Un miros greu otrăveşte aerul din zonă. Mormane uriaşe de găinaţ se înalţă la doar o aruncătură de băţ de păsările moarte şi îngropate, descoperite zilele trecute, în exclusivitate, de reporterii Observator. Focarele de infecţie se întind cât vezi cu ochii aproape de casele localnicilor. Un al doilea tractor care vine în mai puţin de 5 minute şi descarcă gunoiul provenit din halele fermei cu păsări.

Pe acelaşi subiect

E zarvă mare pe câmp. Tractoarele firmei fac un du-te-vino aproape fără oprire şi alimentează bomba ecologică. Am mers la primărie să aflăm al cui este terenul pe care se aruncă găinaţul. Edilul spune iniţial că pământul este al fermei. 

"Cu siguranţă nu e domeniul public, atât timp cât este proprietate privată, nu suntem răspunzători pentru ceeea ce fac unii. Nu au acordul nostru să depoziteze deşeuri pe raza localităţii", spune Maricel Gheoaca, primar.

Câteva minute mai târziu, când reporterii îi cer actele terenului, adevărul iese la iveală. Chiar primăria este cea care a dat terenul în concesiune celor de la ferma avicolă. Şirul neregulilor şi complicităţilor nu s-ar opri aici. Primarul spune că acţionarii fermei ar fi cumpărat terenuri de la localnici, însă niciodată nu au făcut acte de vânzare-cumpărare. O formă subtilă de a acoperi urmele mizeriei.

Reporter: Cum au vândut oamenii?

Primar: Au dat banii şi n-au mai făcut acte.

Reporter: Ei ca şi fir n-ar fi trebuit să facă acte?

Primar: Nu comentez!

Puroiul iese la suprafaţă peste tot la Buceşti. Nici groapa de gunoi a localităţii n-ar fi în regulă. Primarul vorbeşte de ecologizare, în timp ce gunoiul se tot adună.

Reporter: Groapa a avut vreodată autorizaţie de la mediu?

Primar: Nu! De când sunt eu, nu!" 

Garda de mediu a sesizat procurorii parchetului de pe lângă tribunalul Galați. "Ce am găsit acolo este un dezastru. Primăria din zonă are depozitări ilegale de deşeuri şi riscă în urma controlului să primească amenzi între 20 şi 40 de mii de lei", a transmis reprezentantul gărzii de mediu. Ancheta va continua pentru a se stabili exact proporțiile dezastrului.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Mormane de ilegalităţi la Galaţi. Fermierii descarcă maldăre de găinaţ la doi paşi de păsările moarte şi îngropate. Autorităţile se contrazic în declaraţii