Antena Meniu Search
x

Nouă cadre medicale infectate cu coronavirus la Sighișoara, după ce o pacientă și-a aruncat masca și le-a scuipat

O pacientă infectată cu noul coronavirus a scuipat cadrele medicale de la Spitalul Municipal Sighișoara, cu câteva zile înainte să moară, iar acum 7 asistente medicale, un medic și un infirmier au fost declarați pozitivi cu COVID-19.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 16:34

Cadre medicale, infectate cu COVID de o pacientă recalcitrantă - Pixabay - foto ilustrativă
  • Pacienta a refuzat recomandările cadrelor medicale
  • Medicii au cerut ajutorul poliției

Un telespectator ne-a semnalat pe Fii Observator un caz incredibil la Sighișoara, unde mai multe cadre medicale au fost infectate cu coronavirus de către o pacientă recalcitrantă, care între timp a decedat.

Pacienta de etnie romă a refuzat să țină cont de recomandările staff-ului medical, și-a aruncat în mod repetat masca de protecție și a scuipat cadrele medicale. 

Managerul spitalului Municipal Sighișoara, Tanaszi Sarolta, ne-a confirmat faptul că, în urmă cu două zile, șapte asistente, un medic și un infirmier din cadrul compartimentului de boli infecțioase, unde a fost tratată și femeia recalcitrantă, au primit rezultatele testelor și acestea sunt pozitive. 

Nu știm clar momentul clar al infectării, dar sunt din cadrul compartimentului unde a fost tratată și doamna care a decedat ulterior. Au purtat echipamente, dar au fost confirmate pozitiv în urmă cu două zile. Celelalte persoane din cadrul compartimentelor care tratează suspecți sau confirmați COVID au fost testați, dar sunt negativi. Cei pozitivi sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare”, a mai declarat Tanaszi Sarolta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cazul femeii recalcitrante a avut loc în 7/8 aprilie, dar managerul spitalului spune că nu este un caz singular.

Am mai întâmpinat probleme de genul în care ei nu cooperau, nu respectau indicațiile personalului medical. Au solicitat foarte des intervenția personalului în saloane, la ei. Sunt persoane ce reprezintă un factor de risc pentru personalul medical. Acele persoane se adresau cu cuvinte urâte, nu purtau mască, refuzau orice fel de colaborare și recomandare. Am solicitat și ajutorul poliției locale sau a municipiului pentru a calma unii pacienți”, a declarat Tanaszi Sarolta.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Nouă cadre medicale infectate cu coronavirus la Sighișoara, după ce o pacientă și-a aruncat masca și le-a scuipat