Antena Meniu Search
x

Video Femeie declarată de medic moartă de teama COVID-19, în Brașov. Groparii, sunați să nu mai sape mormântul că a "înviat"

Situatie stranie la Predeal. O femeie de 89 de ani a fost declarată decedată si toate rânduielile de înmormântare au fost făcute, cu toate că era în viată. Și-au dat seama de acest lucru chiar angajații firmei de pompe funebre. Medicul de familie a văzut pacienta, dar i-a declarat decesul fără măcar să urmărească lipsa semnelor vitale. Doctorul ar fi spus că se temea că femeia era infectată cu coronavirus. Poliţiştii au deschis acum un dosar pe neglijenţă în serviciu.

de Redactia Observator

la 16.11.2020, 17:05

Vezi și
  • Groparii se apucaseră de săpat groapa, atunci când au fost anunțați că femeia "a înviat"
  • A fost deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă

Ana Tăbârcea are 89 de ani. Trăiește într-un apartament din Predeal și nu mai are rude apropiate. Vecina care o îngrijește a intrat în alertă, în dimineața de 5 noiembrie, când bătrâna nu i-a mai răspuns.

Mioara Părăuță, martor: Nimic, nu se trezea nicidecum. Imediat am fugit la doctor și am chemat doctorul, m-am gândit că e moartă. A venit acolo, în locuință, s-a uitat la dumneaei, a văzut cum era și mi-a spus că este moartă.

Medicul de familie al bătrânei spune că a văzut pacienta, dar nu i-a urmărit semnele vitale de teamă să nu fie contaminată cu noul coronavirus. A emis actul constatator al decesului doar pe baza unei examinări vizuale. Angajaţii de la pompe funebre şi-au dat seama că femeia era, de fapt, în viaţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florin Beliță, administrator firmă pompe funebre: M-au sunat și mi-au spus avem o problemă pentru că doamna este acoperită cu o pătură, iar noi când am dat pătura la o parte să o preluăm dansa încă respira.

"Joi ne-am apucat de groapă și pe urmă a sunat, m-am oprit, că să nu mai sap, că a înviat. Am început să săpăm groapa. Am făcut chenarul, am făcut tot ce trebuie", povestește groparul.

Bătrâna e acum la spital și e îngrijită de medici. Ana Tăbârcea a supraviețuit acum, așa cum a supraviețuit, timp de 11 ani, deportării în Siberia.

Ana Tăbârcea: Eu plec acum, că mai am un an, poate, o lună, îmi aștept drumul cel lung, nu? Să mă duc și eu, ca toată lumea.

Lucian Vitan, preot paroh: Păi cum să fie decedată inițial și după aia vie? Așa se știa, nu? În atâția ani de preoție, pe care eu îi am, nu am auzit așa ceva.

Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ Brașov: La nivelul Poliției Stațiunii Predeal, s-a întocmit dosar penal, în care sunt efectuate cercetări in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu și vătămare corporală din culpă.

Colegiul Medicilor face propria investigație în acest caz, pentru a stabili răspunderea doctorului care a constatat decesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Femeie declarată de medic moartă de teama COVID-19, în Brașov. Groparii, sunați să nu mai sape mormântul că a "înviat"