Antena Meniu Search
x

O tânără care a născut tripleți, la Iași, a făcut-o să plângă pe doctorița care i-a adus băieții pe lume

O tânără care a născut tripleți, la Iași, a făcut-o să plângă pe doctorița care i-a adus băieții pe lume. Mămica mai are acasă un băiețel de 3 ani și tripleții născuți acum au fost o priemeră pentru medic.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 17.06.2020, 14:54

  • Mămica are 28 de ani și e un miracol că a rămas însărcinată.
  • Femeia are doar un ovar și a tripleți au fost concepuți natural.

O femeie din Iași a născut tripleți la Maternitatea Cuza Vodă și reacția tinerei mame când și-a strâns în brațe tripleții i-a făcut pe medici să plângă. Femeia în vârstă de 28 de ani a născut trei băieți sănătoși, prin cezariană. Tânăra mămică mai are acasă un băiețel în vârstă de 3 ani.

Medicii de la Maternitatea Cuza Vodă din Iași spun că este un miracol faptul că femeia a reușit să obțină o sarcină multiplă, pentru că are un singur ovar și nu are niciun membru al familiei care să fi avut tripleți sau gemeni.

Pentru că s-au născut la 36 de săptămâni, mai devreme decât termenul normal, 39 de săptămâni, tripleții sunt internați la Secția de neonatologie, urmând ca imediat ce vor lua în greutate, să poată pleca acasă.

Medicul obstetrician Gabriela Simionescu, cea care a urmărit evoluția tinerei pe perioada sarcinii și care a asistat la operația de cezariană, spune că o sarcină trigemelară este un caz extrem de rar la unitatea medicală, cea mai mare maternitate din România.

Pe acelaşi subiect

Tânăra mamă care are un singur ovar a reușit să nască tripleți fără să aibă vreo complicație în timpul sarcinii și nici în timpul operației de cezariană.

"Copiii s-au născut bine, primind note între 9 și 10. Aceștia au cântărit la naștere 2.050 de grame, 2.130 și 2.290. Pe perioada sarcinii, mama nu s-a plâns nicio secundă. Ceea ce ne-a mirat pe noi, specialiștii, a fost faptul că, deși femeia avea extirpat un ovar de la vârsta de 18 ani, a reușit să obțină o sarcină multiplă, cu tripleți, iar concepția a fost spontană.

Cazurile de acest gen sunt extrem de rare. O sarcină cu tripleți are incidența la noi, la maternitate, de 3 la 10.000 de cazuri pentru femeile sănătoase, iar la cazurile asemănătoare cu al ei, incindența este și mai rară.", spune dr. Gabriela Simionescu, citată de BZI.

În ziua în care s-a prezentat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași pentru ecografie, tânăra mămică a mers neînsoțită. Când a aflat vestea că va avea tripleți, tânăra mămică a avut un șoc. Nici ea și nici familia ei nu se așteptau la o așa veste.

"Am mai asistat la sarcini și nașteri cu gemeni, dar nu și cu tripleți. Pentru mine a fost o experiență extraordinară. Cezariana a fost programată, dar, într-o astfel de sarcină pot apărea și complicații, iar mama poate naște mai devreme.

Din fericire, bebelușii au așteptat exact ziua și ora programată. În dimineața în care am făcut cezariana m-am trezit extrem de emoționată. Îmi doream nespus să fiu eu acolo, în sala de operație, când cei trei micuți vor veni pe lume. Nașterea lor a fost o bucurie pentru întreg spitalul, întrucât astfel de sarcini sunt extrem de rare.

După ce mama și-a văzut copiii și a făcut o poză cu ei, a izbucnit în plâns. Nașterea este un moment sublim, un moment la care ne emoționăm de fiecare dată.", mai spune dr. Gabriela Simionescu, care a lăcrimat și ea de emoție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O tânără care a născut tripleți, la Iași, a făcut-o să plângă pe doctorița care i-a adus băieții pe lume