Social

Un copil român de 9 ani, găsit într-o geantă, scufundat, în Belgia. Criminalul nu a fost prins, după 20 de ani

De Cosmin Stăniloiu. Publicat pe 23.07.2019 la 10:02 Actualizat pe 23.07.2019 la 10:19

Puia, un copil român de 9 ani, a fost găsit într-o pungă, în Belgia. Criminalul nu a fost prins, după 20 de ani, dar detaliile cumplitei crime sunt încă vii şi îngrozitoare, pentru cei care l-au cunoscut şi l-au iubit pe băieţel.

Puia a fost ucis la 9 ani

Un copil român de 9 ani, găsit într-o genată, scufundat, în Belgia. Criminalul nu a fost prins, după 20 de ani

nieuwsblad.be

Puia, un copil român de 9 ani, a fost găsit într-o pungă, în Belgia. Criminalul nu a fost prins, după 20 de ani, dar detaliile cumplitei crime sunt încă vii şi îngrozitoare, pentru cei care l-au cunoscut şi l-au iubit pe băieţel.

Cu exact 20 de ani în urmă, pe 26 iulie 1999, un constructor care repara un vas la docul Lobroek, din portul Anvers, a văzut plutind o geantă de voiaj sport în apa de lângă mal. Un miros îngrozitor venea dinspre geantă şi zeci de muşte zburau pe deasupra acesteia. Omul mai scosese din apă animale moarte, dar imaginea acelei genţi şi a ceea ce avea să descopere în ea nu o va uita niciodată.

În geanta de voiaj sport era un corp uman micuţ, mutilat într-un fel care greu poate fi descris. Un copilaş de 9 ani mort fusese aruncat în port şi nici astăzi criminalul lui nu a fost prins.

În poziția fetală, corpul nu mai avea organele genitale, o mână şi un picior, iar anchetatorii nu au ştiut iniţial dacă e vorba despre un băiat sau o fată. Patru ore a durat autopsia, pentru ca medicii să descopere detalii teribile ale crimei.

La o săptămână după descoperirea cadavrului, aceasta începe să fie asociată cu dispariţia unui băieţel român, Puia, care cerşea şi vindea flori în Anvers. Mătua lui, care îl creştea, nu a îndrăznit să meargă la poliţie în ziua dispariţiei, pe 22 iulie, pentru că trăiau ilegal în Belgia, iar Puia mai lipsise o zi două de acasă.

Sincuţa Cârpaci, mătuşa, scrie nieuwsblad.be, i-a fost şi mamă adoptivă băieţelului, după ce mama lui naturală a murit, iar tatăl se mutase în Statele Unite. Puia vindea flori în piaţa din Anvers şi mai cerşea, de el amintindu-şi oamenii şi după 20 de ani. "Cu haine mai mari, pantofi rupţi, dar cu atâta eleganţă şi farmec, vindea flori pe stradă şi reuşea să le dea pe toate până la prânz.", a scris despre Puia actriţa şi regizoarea Hilde Van Mieghem, într-un editorial despre băieţelul român, scris într-un ziar, săptămâna trecută, la 20 de ani după uciderea copilului.

Înainte de moartea sa, Van Mieghem se întâlnea cu băiatul aproape zilnic și l-a învățat să citească și să scrie. Intenţiona să îl ia acasă. Dar, înainte de a putea face asta, a primit telefonul teribil de la judecătorul de instrucție. Van Mieghem se simte încă vinovată şi crede că l-a abandonat pe Puia.

Poliţia nu a avut niciodată vreo pistă privind criminalul, deşi s-au făcut cercetări şi în Franţa şi în Anglia, au fost sute de interogatorii şi dosarul nu a fost vreodată închis.

În articolul

Un copil român de 9 ani, găsit într-o genată, scufundat, în Belgia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Un copil de 15 ani, care conducea fără permis o mașină cu volan pe dreapta, a provocat un grav accident în Alexandria (Video)pe observatornews.ro
"Am făcut o greșeală". Premierul Serbiei propune ca măştile de protecţie să fie purtate şi în aer liberpe observatornews.ro
Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Cum se vor relua cursurile din toamnă! Decizie fără precedent în Româniape a1.ro
Alertă pentru români! Care sunt țările care refuză să ne primească! Lista completă unde s-au impus restricțiipe a1.ro
20 de țări au impus restricții românilor. Unde nu mai putem să călătorimpe spynews.ro
Stop la munte sau la mare? Anunțul lui Raed Arafat despre următoarele măsuri de restricțiepe spynews.ro
Povestea soților condamnați la 16 ani de închisoare și 74 de lovituri de bici care au reușit să plece în altă țară și să înceapă o viață nouăpe antenasport.ro
Un student grec a mers 3.500 de kilometri pe bicicletă, timp de 48 de zile, pentru a ajunge acasă. Ce l-a determinat să facă astape antenasport.ro
Fetița meape antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Astrologul Cristina Demetrescu, avertisment teribil: când va fi ultimul val de coronaviruspe antena3.ro
Incredibil! Ce meserii a avut Ludovic Orban în tinerețe. Detaliul total neașteptat despre premierul cu tată maghiarpe antena3.ro
Cum arata masina Audi construita in 1938 care avea o viteza maxima de 431 de km/hpe cars.ro
Alertă pentru cei care stau la bloc. Când ești urmărit, cum te poți opune și ce drepturi aipe playtech.ro
„Închisoarea medicală” de pandemie nu conține avizul CSM, deși ea se contestă la judecătorpe jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro