Antena Meniu Search
x

Scandalul Volkswagen a ajuns în România. Urmează verificarea mașinilor

Scandalul Volkswagen se extinde şi în Europa. Comisia Europeană le cerere tuturor ţărilor membre, inclusiv României, să verifice mai multe modele aflate în circulaţie din 2008.

Vezi și

Scandalul Volkswagen se extinde şi în Europa. Comisia Europeană le cerere tuturor ţărilor membre, inclusiv României, să verifice mai multe modele aflate în circulaţie din 2008. 

Asta după ce constructorul german a recunoscut că vehiculele sunt dotate cu dispozitivul care trunchiază emisiile de noxe, iar directorul general al companiei a demisionat. Şi mai grav, sunt semnale că şi Seat, Skoda sau BMW ar putea fi afectate de scandal.

Clienţii din Europa ai companiei Volkswagen ar putea fi, şi ei, printre victimele înşelătoriei puse la punct de constructorul german. Este anunţul care dinamitează şi industria auto europeană, după ce s-a aflat cum măsluia firma testele de poluare în Statele Unite.

Volkswagen, al doilea grup auto din lume ca număr de maşini vândute, a folosit un aşa-numit "program de apărare" pentru ca emisiile poluante ale motoarelor sale diesel să pară mai reduse decât în realitate. În plin scandal a venit şi prima demisie la vârf.

În uriaşul scandal sunt implicate 5 modele: Golf, Passat, Jetta, Beetle şi Audi A3. La nivel mondial ar fi vorba despre 11 milioane de automobile produse în ultimii 7 ani. Este posibil ca scandalul să afecteze şi alte mărci: Seat, Skoda şi chiar BMW, care a înregistrat azi o scădere importantă a acţiunilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Scandalul Volkswagen a ajuns în România. Urmează verificarea mașinilor