Antena Meniu Search
x

Video Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul orașului București: când sunt așteptați credincioșii la moaște? Reguli stricte pentru pelerini

Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou vor fi scoase în dimineața zilei de joi în pridvorul Patriarhiei din Bucureşti. Sărbătoarea se va desfăşura şi anul acesta în condiţii de maximă rigoare. Iată ce trebuie să ştie pelerinii.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 18.10.2021, 20:29

Vezi și

Sfintele moaşte vor fi scoase afară, de joi, iar sâmbăta vor fi așezate pe Baldachinul Sfinților. Marțea și miercurea viitoare, de sărbătoarea Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, slujbele se vor face la altarul de vară, unde chiar Patriarhul Daniel va face sfânta liturghie.

Restricții de Sfântul Dimitrie cel Nou

Atenție la restricții, însă! Pe esplanada din faţa altarului vor fi marcate locurile pentru pelerini, iar 200 de scaune vor fi instalate, cu o distanță de 1,5 metri între ele. Credincioșii trebuie să știe că accesul la raclă se va face pe un singur rând de jos, de la baza dealului, şi cu ieșire separată, spre strada 11 iunie.

După închinarea la Sfintele Moaşte, pelerinii vor primi agheasmă îmbuteliată de la voluntari. Și daca au nevoie de măști de protecție sau dezinfectanți, să ceară ajutorul tot voluntarilor, transmit cei de la Patriarhie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul orașului București: când sunt așteptați credincioșii la moaște? Reguli stricte pentru pelerini