Antena Meniu Search
x

Tânăra care a vrut să dea foc steagului Ungariei, la Oradea, a fost identificată. UDMR cere o pedeapsă rapidă

Tânăra care a încercat să incendieze steagul Ungariei arborat într-un pasaj din Oradea a fost identificată de poliţişti, la aproape 2 luni după eveniment. Este vorba despre o tânără de 21 de ani, din Oradea, pe numele căreia poliţiştii au deschis un dosar penal de distrugere.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.02.2019, 22:24

Tânăra a vrut să dea foc steagului Ungariei, arborat într-un pasaj din Oradea

Tânăra care a încercat să incendieze steagul Ungariei arborat într-un pasaj din Oradea a fost identificată de poliţişti, la aproape 2 luni după eveniment.

Este vorba despre o tânără de 21 de ani, din Oradea, pe numele căreia poliţiştii au deschis un dosar penal de distrugere.

Tânăra a vrut să dea foc steagului Ungariei, arborat într-un pasaj din Oradea

Poliţiştii bihoreni au identificat-o pe tânăra care, în noaptea de 30 decembrie, a încercat să incendieze steagul Ungariei, arborat la sediul UDMR Bihor din Pasajul Vulturul Negru.

"Este vorba de o tânără din Oradea, în vârstă de 21 de ani", a declarat pentru ebihoreanul.ro, comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor. Pe numele ei, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere.

Chemată la audieri, tânăra s-a dus la Poliţie însoţită de un avocat şi şi-a rezervat dreptul la tăcere, refuzând să dea declaraţii.

La finalul anului trecut, urcată pe nişte scaune, tânăra a încercat să dea foc cu o brichetă steagului roş-alb-verde, oprindu-se doar la apelul unui bărbat, care a şi filmat-o.

UDMR Bihor a reacţionat, cerând pedepsirea rapidă a tinerei

"În 31 decembrie am depus plângere la Poliție și am cerut identificarea persoanei de sex feminin. Vorbim despre infracțiunea de distrugere, incitare la ură și discriminare. Așteptăm soluționarea rapidă a acestei plângeri. O dată pentru că există o înregistrare publică care a circulat pe site-urile de socializare, iar persoana este destul de ușor de identificat. Pe de altă parte, Pasajul Vulturul Negru este una dintre zonele cele mai bine dotate cu supraveghere video. Cu sprijinul acestui sistem au fost identificați diverși făptuitori, de-a lungul timpului. Organele abilitate trebuie să facă acest lucru, nu este treaba noastră”, a declarat Cseke Attila, liderul UDMR Bihor.

Steagul Ungariei ar fi fost arborat cu unele încălcări ale normelor în vigoare

Potrivit ebihoreanul.ro, steagul Ungariei ar fi fost arborat cu unele încălcări ale normelor în vigoare, la sediul formaţiunii politice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit articolul 7 din Legea 75/1994 privind arborarea drapelului României, "drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi".

Aceeaşi lege prevede, la articolul următor, că atunci când drapelul României se arborează alături de mai multe drapele de stat străine şi numărul lor este impar, drapelul României se va aşeza în mijloc. După cum se vede în videoclip, steagul României este în dreapta, în centru fiind cel al Uniunii Europene, precizează ebihoreanul.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tânăra care a vrut să dea foc steagului Ungariei, la Oradea, a fost identificată. UDMR cere o pedeapsă rapidă