Antena Meniu Search
x

Video Una dintre cele mai mari păcăleli de pe litoralul românesc. Numai cunoscătorii îşi dau seama imediat că au fost înşelaţi

Probabil nu există turist pe litoral care să nu fi cumpărat măcar o dată, măcar de poftă, măcar de curiozitate, o porţie de hamsii, vedeta din restaurante. Dar, uneori, surpriză mare... Peştele iubit este schimbat, iar în farfurii ajunge şprotul. Vedeţi cum puteţi sesiza diferenţa între cele două tipuri de peşte.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.08.2022, 11:37

Vezi și

Hamsia e vedetă la mare. Prăjită, cu mămăligă sau cartofi prăjiţi şi, musai, cu mult usturoi - e mâncarea preferată a turiştilor pe plajă. Mai ales că merge de minune cu un pahar cu bere rece. Ce te faci, însă, când hamsia e înlocuită cu şprot? Un peşte mai ieftin şi mai slab calitativ şi al cărui gust diferă de hamise? Numai cunoscătorii îşi dau seama imediat că au fost inşelaţi. 

Reporterul Observator Andreea Filip a fost într-o pescărie renumită şi a adunat sfaturile specialiştilor cu privire la această problemă.

Andreea Filip, reporter Observator: "Turiştii care vin la mare îşi doresc să aibă parte şi de o experienţă culinară inedită, şi aici vorbim despre o masă cu peşte. De aceea vin în cerhanale, unde e important să fim atenţi la ce avem în farfurie.

Diferenţele sunt vizibile atunci când peştii sunt alăturaţi. Şprotul este mult mai mic, hamsia este mai mare".

Pe acelaşi subiect

Care este diferenţa de preţ între şprot şi hamsie

De ce se întâmplă confuzia aceasta? Este şi voită, pentru că unii dintre comercianţi preferă să cumpere şprot, având în vedere că un kilogram costă în jur de 5-6 lei, şi să îl vândă pe post de hamsie, care costă 12 lei pe kilogram. Ei în înşală în acest fel pe turiştii care vin la mare.

Andreea Filip, reporter Observator: "Vorbeam cu reprezentanţii acestei cerhanale şi ne spuneau că nu trebuie să denigrăm prea mult şprotul, pentru că şi şprotul este un peşte foarte gustos".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Una dintre cele mai mari păcăleli de pe litoralul românesc. Numai cunoscătorii îşi dau seama imediat că au fost înşelaţi