Antena Meniu Search
x

O universitate din Cluj face provit prin vânzarea de mezeluri

O universitate din Cluj a ajuns să facă profit de o mie de euro pe zi, dar nu din activităţi didactice! Banii vin de la un magazin unic în ţară, unde se vând mezeluri proaspete, lapte sau ouă.

de Redactia Observator

la 18.02.2019, 17:43

Vezi și

O universitate din Cluj a ajuns să facă profit de o mie de euro pe zi, dar nu din activităţi didactice! Banii vin de la un magazin unic în ţară, unde se vând mezeluri proaspete, lapte sau ouă. Totul la nişte preţuri mai mult decât rezonabile. Magazinul este, de fapt, un proiect al studenţilor, care a prins viaţă cu ajutorul profesorilor.

Se formează la magazinul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj de câteva zile încoace. De când s-a deschis, oamenii aproape că au renunţat la supermarketuri. Spun că produsele de aici le amintesc de cele provenite de la animalele crescute în propria curte.

Noul spaţiu a fost amenajat în incinta universităţii cu aproximativ 15.000 de euro. Asta după ce, de mai bine de două decenii, unitatea de învăţământ comercializa aceleaşi produse, dar într-o gheretă din zonă.

Produsele vin de la o fermă, care aparţine tot de Universitate. Acolo, studenţii învaţă cum arată un astfel de loc, dar şi tot ce ţine de producţie, prin practică.

La magazinul universităţii un kilogram de cotlet haiducesc, de pildă, este 38 de lei, în vreme ce ciolanul afumat se vinde cu 18 lei. Unitatea de învăţământ are în plan ca în curând, să deschidă magazine în fiecare cartier din Cluj Napoca, dar şi să promoveze produsele micilor producători din judeţ, cum ar fi miere de albine şi chiar prăjituri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O universitate din Cluj face provit prin vânzarea de mezeluri