Antena Meniu Search
x

Ziua Tatălui 2021. Semnificația zilei în care sărbătorim tatăl, unul dintre stâlpii familiei. Mesaje și urări de Ziua Tatălui

Ziua Tatălui se sărbătorește în a doua duminică din mai (Florar), care în 2021 pică pe data de 9 mai. Sărbătoare are o semnificație aparte deoarece ajută la recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți la viața de familie în particular și la construirea societății în general.

de Redactia Observator

la 08.05.2021, 19:08

un tată și fiica lui
Ziua Tatălui, sărbătorită în 2021 pe data de 9 mai - Shutterstock
  • În România, Ziua Tatălui și Ziua Mamei au fost legiferate ca sărbători începând cu anul 2010
  • Ziua Tatălui a fost sărbătorită oficial, pentru prima dată în țara noastră, pe data de 9 mai 2010
  • Este o tradiție ca Ziua Tatălui să fie marcată de Google printr-un Doodle special, în pagina de deschidere a motorului de căutare

Statele Unite au făcut o tradiție din sărbătorirea Zilei Tatălui, însă în România aceasta este un mister pentru mulţi bărbaţi cu copii, trecând neobservată chiar şi pe lângă cei mai dedicaţi tătici. Într-o societate în care rolul părinților este vital pentru creșterea celor mici, Ziua Tatălui simbolizează importanța pe care tatăl o are în menținerea unui cămin în ordine și armonie, ce permite împlinirea potențialului pentru fiecare dintre parteneri și, implicit, pentru copii.

Ziua Tatălui. Tatăl, model pentru copii și stâlp al familiei

De cele mai multe ori, deciziile luate de tați au reverberații pe termen lung în mentalul copiilor și nu de multe ori le influențează viața, în bine sau în rău. Stilul de viață al unui tată afectează copilul - în cazul în care a cesta este un băiat, el va încerca adesea să imite unele comportamente ale părintelui său și va forma obiceiuri.

Ziua Tatălui este, prin urmare, importantă pentru părinții din întreaga lume și un moment în care se pot transmite emoții ce, de multe ori, trec în plan secund în agitația de zi cu zi. 

Pe acelaşi subiect

Mesaje și urări de Ziua Tatălui

"Un zâmbet are puterea de a îndrepta totul și de a umple totul de lumină. Sper să ai parte de cât mai multe zâmbete în viață... La mulți ani, tată!"

"Pentru că anii de trudă și muncă se numără în fire albe și riduri, îți pot spune, tată, că de-acum înainte ai să întinerești. Pentru că dragostea și fericirea se numără în sclipirile ochilor, îți pot promite că de-acum înainte ai să te faci mai frumos, tată. Esti iubit mai mult ca niciodată. La mulți ani!"

"La Mulți Ani, tata! Astăzi este momentul potrivit să îți mulțumesc pentru ceea ce ești și pentru ceea ce faci, îți mulțumesc pentru copilăria fericită pe care mi-ai oferit-o și pentru că, deși am avut mai puține decât ceilalți, au fost toate pe care mi le-am dorit. Mă simt binecuvântată să te am ca tată. Te iubesc!"

"La Mulți Ani, eroul meu! Îți mulțumesc pentru fiecare îmbrățișare care m-a făcut mai puternică și pentru fiecare zâmbet care m-a transformat în femeia frumoasă de azi."

"De ziua ta, tăticule, îți doresc sănătate și multe zile de la Dumnezeu. Fie ca grijile să te ocolească și împreună să ne bucurăm de toate surprizele frumoase pe care viața încă le pregătește pentru noi. La Mulți Ani!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ziua Tatălui 2021. Semnificația zilei în care sărbătorim tatăl, unul dintre stâlpii familiei. Mesaje și urări de Ziua Tatălui