Antena Meniu Search
x

Tragedie în boxul mondial. Maxim Dadashev a murit după un meci pierdut prin KO Tehnic (Video)

Maxim Dadashev a murit, marţi, din cauza loviturilor puternice primite în meciul cu Subriel Matias, la categoria superușoară, care a avut loc vineri. Pugilistul rus, care avea doar 28 de ani, a pierdut lupta prin KO Tehnic. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.07.2019, 15:29

Maxim Dadashev a murit, marţi, din cauza loviturilor puternice primite în meciul cu Subriel Matias, la categoria superușoară, care a avut loc vineri. Pugilistul rus, care avea doar 28 de ani, a pierdut lupta prin KO Tehnic. 

Vineri, Buddy McGirt, antrenorul lui Dadashev, a oprit meciul după a 11-a rundă, după ce a realizat că rusul a încasat lovituri mult prea brutale. A fost însă prea târziu, scrie The Guardian.

După ce a părăsit ringul, în drum spre vestiare, Dadashev s-a prăbușit și a început să vomite, fiind dus de urgență la spitalul UM Prince George's din Maryland. Maxim a fost plasat în comă indusă, loviturile primite de la Matias provocându-i o hemoragie intercraniană. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din păcate, pugilistul de 28 de ani nu a mai putut fi salvat. Marţi, a fost confirmat decesul.

"A făcut totul ca la carte la antrenamente, nu au fost probleme. Nu pot să gândesc lucid acum. Ce aș fi putut face diferit? Dar el era pregătit pentru meci. În sportul ăsta însă, un singur pumn te poate aduce aici", a mărturisit Buddy McGirt, antrenorul lui Dadashev, la ESPN.

"Dacă nu opresc eu meciul, arbitrul sigur o face! Max, te rog!"

După 11 runde, McGirt a aruncat prosopul, deși Dadashev voia să continue. 

"Dacă nu opresc eu meciul, arbitrul sigur o face! Max, te rog!", i-a spus antrenorul înainte să oprească meciul. 

Momentul în care Buddy McGirt îi cere boxerului să renunţe este unul dramatic. Vezi AICI video

"L-am văzut foarte slăbit când a venit în colț. Eram hotărât să opresc meciul. L-am întrebat doar din respect, dar eu deja voiam să arunc prosopul", a conchis McGirt.

Dadashev era căsătorit și avea un copil.

Dadashev s-a născut în St. Petersburg, Rusia, dar locuia în Statele Unite, în California. Era căsătorit și avea un copil

S-a s-a născut în St. Petersburg, Rusia, dar locuia în Statele Unite, în California. Avea 13 victorii şi nicio înfrângere, până la confruntarea de vineri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Tragedie în boxul mondial. Maxim Dadashev a murit după un meci pierdut prin KO Tehnic (Video)