Antena Meniu Search
x

Video Colţul de Paradis aflat la doar o oră de zbor de România. Preţul unui sejur pe insula care a vrăjit-o şi pe prinţesa Diana

Românii sunt an de an atraşi de cântecul sirenelor din insulele greceşti. Şi la începutul minivacanţei de Rusalii vămile au fost pline de turiştii care au ales Elada drept destinaţie. Iar insula Skiathos e tot mai prezentă în topul preferinţelor. Colţul de Paradis, aflat la doar o oră de zbor de România, are preţuri pentru toate bugetele şi activităţi pentru toate gusturile. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 03.06.2023, 20:45

Vezi și

Paradisul e la doar un pas. Insula Skiathos a devenit sinonimă cu eleganţă, tradiţia şi luxul mediteranean accesibil. "Skiathos se potriveşte pentru cerinţele de vacanţă ale românilor. Este un loc unde toată lumea se bucură: chiar dacă vin cu familiile, cu prietenii sau în cuplu", spune Thodoris Tzoumas, primarul Insulei Skiathos.

Skiathos, paradisul la o oră de România

Pentru a descoperi bijuteria din Marea Egee, un tur pe mare e alegerea cea mai potrivită. "O plimbare cu barca este perfectă pentru a vedea insula. Preţurile pornesc de la 15 euro, dar pot creşte în funcţie de timpul petrecut pe vas, dar şi de facilităţi", arată Ingrid Tîrziu, reporter Observator. 

Iar locuri de cazare sunt pentru toate bugetele. Un sejur de 7 nopţi într-o vilă porneşte de la 600 de euro pentru un cuplu. Preţul creşte în funcţie de perioada în care alegi să vizitezi insula. Iar cazarea la un hotel de 4 stele cu demi-pensiune costă, în medie, aproximativ 800 de euro pentru două persoane. 

Pe acelaşi subiect

"Acoperim cam toate nevoile din punct de vedere al atracţiilor, al activităţilor, noi dezvoltând acest produs ca să devină accesibil din Bucureşti, din Cluj, din Timişoara, din Sibiu şi din Iaşi", spune Horea Beleneş, director general agenţie de turism. 

"Avem 10 tipuri de camere, pornind de la camera standard, fără vedere la mare, are vedere la curtea din spate a hotelului, până la suita cu un jacuzzi exterior. Preţurile pornesc de la 90 de euro şi pot ajunge până la 1000 de euro pe noapte, poate chiar şi mai mult", a precizat Nikos Prekas, manager hotel. 

Plajele din Grecia au vrăjit-o şi pe Prinţesa Diana

Insula Skiathos are 60 de plaje spectaculoase. Frumuseţea lor a vrăjit-o şi pe Prinţesa Diana care obişnuia să viziteze des insula. "Plaja Koukounaries este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Este înconjurată de o rezervaţie naturală, iar două şezlonguri şi o umbrelă costă 15 euro", adaugă Ingrid Tîrziu, reporter Observator. 

"Am ales Skiathos pentru că este un loc frumos, bun pentru familii. Avem o fetiţă, este foarte sigur, foarte relaxant. Este o atmosferă minunată", spune un turist. "Am găsit zboruri ieftine, a fost ceva de ultim moment. O grămadă de lucruri de făcut şi în acelaşi timp o grămadă de lucruri pe care poţi să nu le faci. Doar să te relaxezi", adaugă un altul. 

Maria locuieşte în Grecia de mai bine de 20 de ani. Skiathos i-a devenit casă şi familie. "Eu sunt bucătar de meserie şi am lucrat la taverna aceasta până în 2013, după care am cumpărat-o eu şi de atunci avem taverna asta la care vin foarte, foarte mulţi români în fiecare an", povesteşte Maria Capra, proprietar restaurant.

În primele 8 luni ale anului trecut, aproape un milion de turişti români au vizitat Grecia. Printre insulele preferate sunt Thassos, Lefkada şi Creta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Colţul de Paradis aflat la doar o oră de zbor de România. Preţul unui sejur pe insula care a vrăjit-o şi pe prinţesa Diana