Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea în care turiştii stau lipiţi, om de om, în mare. Gradul de ocupare este de 100%

Urmează cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc din acest sezon. Ziua Marinei va aduce la Marea Neagră peste 200.000 de turişti. Cine nu și-a programat din timp sejurul trebuie să aibă MARE noroc să mai găsească un loc de cazare. Gradul de ocupare pe litoral este de aproape 100%.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 12.08.2022, 22:00

Vezi și

Nici bine nu a început weekendul, şi deja nu mai ai loc să arunci un ac, nici în mare, nici pe plajă. În Costineşti, s-a stat om lângă om.

Turiştii nu au dus lipsă de activităţi

Mihai Spanțoveanu, administrator plajă: „Se pare că weekendul acesta va fi într-adevăr unul plin. Noi suntem pregătiţi. Avem turneu de beach voley. Putem ieşi cu velierul la plimbare. Sunt cursuri de kite, de surf.”

Paddle-ul e 60 de lei pe oră, voleiul e la liber, o plimbare cu velierul în 4 inşi e 250 de lei.

Pe acelaşi subiect

Turist: „Am venit acum 2-3 zile şi mai stăm vreo 2-3. Cu familia, copiii, soţia. Bugetul a fost undeva la 3.000 de lei.”

Turist: “Vremea foarte plăcută, ştrandul ne place. Ne place foarte mult. Noi trăim între munţi, acolo climatul e chiar diferit.”

Cazare pe ultima sută de metri e tot mai greu de găsit

Cristiana Belu, manager hotel: „Avem o serie de activităţi pe tot parcursul zilei, ce cuprind atât activităţi pentru adulţi şi copii, plus un fish market extins în intervalul prânzului. Găsesc peste 40 de feluri de peşte, live coocking şi spectacol din partea bucătrarilor noştri. În acest moment, în hotelurile noastre nu mai avem camere disponibile.”

Cel mai aşteptat moment al verii este Ziua Marinei

Turiştii care vor veni pe litoral de Ziua Marinei vor putea vedea o defilare a patru nave militare din zona Cazinoului până în portul Midia şi retur. La eveniment participă inclusiv puitorul de mine şi plase Constantin Bălescu.

Bogdan Iosif, locotenent-comandor: “Nava în acest moment execută marş către poziţia de staţionare pentru Ziua Marinei militare şi pentru participare la defilare. Vom construi un dispozitiv de nave militare în faţa Cazinoului Constanţa. E format din puitorul de mine şi plase 274.”

În portul Tomis turiștii vor putea admira nave militare, avioane și elicoptere de luptă. Şi nu numai.

Cornel Pavel, Forțele Navale: “Organizăm jocuri marinăreşti, concursuri de ambarcaţiuni, sunt multe surprize pregătite acolo. Avem standuri interactive cu tehnică şi echipamente de scufundare, cu armament. Vom avea o invitaţie pentru gameri: bătălii navale virtuale. Vor putea fi vizitate virtual 400 de nave. Aviaţia ne va da salutul, după care Zeul Neptun va veni şi va da startul jocurilor şi concursurilor marinăreşti.”

La Mangalia vor fi secvențe de luptă cu scafandrii care vor respinge un atac al unui inamic pe mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Staţiunea în care turiştii stau lipiţi, om de om, în mare. Gradul de ocupare este de 100%