Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în România. 25 de judeţe lovite de furtuni şi ploi torenţiale, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de furtuni şi ploi torenţiale, una valabilă în 25 de județe până la ora 18.00, iar cealaltă în București și în alte 10 județe până marți, la ora 6.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de furtuni şi ploi torenţiale, una valabilă în 25 de județe până la ora 18.00, iar cealaltă în București și în alte 10 județe până marți, la ora 6.00.

Potrivit meteorologilor, primul cod galben este valabil în intervalul 22 iulie, ora 13.00 - 22 iulie, ora 18.00, fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferică accentuată.

În zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. 

Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Primul cod galben este valabil în intervalul 22 iulie, ora 13.00 - 22 iulie, ora 18.00, fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferică accentuată

Cod galben de ploi torenţiale şi furtuni în Muntenia și în sud-vestul Moldovei

De la ora 18.00, intră în vigoare o altă atenţionare cod galben de furtuni şi ploi torenţiale, valabilă până marţi, dimineaţă, la ora 6.00.

În intervalul menționat în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp, potrivit meteorologilor ANM

De la ora 18.00, intră în vigoare o altă atenţionare cod galben de furtuni şi ploi torenţiale, valabilă până marţi, dimineaţă, la ora 6.00

Perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri         (24 iulie), îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în România. 25 de judeţe lovite de furtuni şi ploi torenţiale, în următoarele ore