Antena Meniu Search
x

Ciclon cu ninsori, lapoviță și viscol puternic peste România. ANM anunță strat consistent de zăpadă în intervalul 26 - 28 ianuarie

Vremea se răcește puternic în România, în următoarele zile. Potrivit meteorologilor ANM, un ciclon mediteranean va aduce ninsori, lapoviță și viscol puternic în mai multe zone din țară, astfel că, foarte probabil, specialiștii vor emite mai multe avertizări. 

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 14:14

Ciclon cu ninsori, lapoviță și viscol puternic peste România. ANM anunță strat consistent de zăpadă în intervalul 26 - 28 ianuarie - Observator / arhiva

Pentru intervalul 26 - 28 ianuarie, ANM anunță strat consistent de zăpadă, vizibilitate scăzută și femoneme meteo severe pentru intervalul 26 - 28 ianuarie.

Vremea joi, 26 ianuarie 2023

În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisã, cu nebulozitate persistentã şi precipitaţii, ziua slabe şi pe arii restrânse, dar moderate (10...15 l/mp) şi în extindere treptatã seara şi noaptea; în Dobrogea şi în Bãrãgan vor fi mai ales ploi şi lapoviţã, iar în Oltenia, Moldova şi restul Munteniei predominant ninsori. Aria ninsorilor va cuprinde şi zona montanã, iar în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã se va depune strat nou de zãpadã, posibil mai consistent. În vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii cerul va fi temporar noros, iar mai ales spre sfârşitul intervalului pe alocuri va ninge slab. Se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicatã în Muntenia şi în sudul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai ridicate pe litoral.

Prognoza meteo vineri, 27 ianuarie 2023

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general închisã, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii, local însemnate cantitativ în jumãtatea de sud-est. În Dobrogea vor fi mai ales ploi, în Muntenia şi estul Moldovei ziua se vor semnala precipitaţii mixte, apoi şi ninsori, iar în rest vor predomina ninsorile, mai consistente în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii de Curburã şi zonele deluroase aferente. Vor fi condiţii pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, precum şi la munte, cu precãdere în Carpaţii de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -4 şi 2 grade, cu valori uşor mai ridicate în Dobrogea atât pe timpul zilei, cât şi noaptea.

Vremea sâmbătă, 28 ianuarie 2023

În sudul, estul şi centrul ţãrii, vremea se va menţine în general închisã, cu precipitaţii predominant sub formã de ninsoare pe arii relativ extinse. În vest şi în nord-vest, cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii mixte se vor semnala pe spaţii mai restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile sud-estice şi local în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime în general între -5 şi 0 grade. Izolat se va forma ceaţã.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Ciclon cu ninsori, lapoviță și viscol puternic peste România. ANM anunță strat consistent de zăpadă în intervalul 26 - 28 ianuarie