Antena Meniu Search
x

Cod galben de ploi, vijelii şi grindină. Sunt aşteptate furtuni puternice în mai multe judeţe din România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o avertizare Cod galben de furtuni, ploi torenţiale, grindină şi vijelii pentru mai multe judeţe din România.

de Redactia Observator

la 01.06.2023, 14:42

Meteorologii au emis joi o avertizare Cod galben valabilă în 17 județe din țară. 

Cod galben de vijelii şi grindină în mai multe judeţe din ţară

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 12 – 01 iunie, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: Alba, Argeș, Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Timiș,Vâlcea

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Cod galben de ploi, vijelii şi grindină. Sunt aşteptate furtuni puternice în mai multe judeţe din România