Vremea

Vremea 23 septembrie - 6 octombrie 2019. Vin ploile

De Daniel Murărescu. Publicat pe 23.09.2019 la 16:29 Actualizat pe 23.09.2019 la 16:29

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 23 septembrie - 6 octombrie 2019. Vremea se va răci treptat, dar temperaturile vor fi în apropiate de cele normale. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată.

Prognoza meteo

Prognoza meteo 23 septembrie - 6 octombrie 2019

unsplash.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 23 septembrie - 6 octombrie 2019. Potrivit specialiştilor, vremea se va răci treptat, dar temperaturile vor fi în apropiate de cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în mai toate zonele țării.

Meteorologii anunță temperaturi medii apropiate de valorile normale ale perioadei 23 septembrie - 6 octombrie, cu o ușoară răcire la sfârșitul primei săptămâni din octombrie.

În toate zonele țării probabilitatea de ploaie va fi ridicată, în special în intervalul 24 - 27 septembrie.

Vremea în Banat

Pe parcursul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi în scădere, urmând a se situa în marea lor majoritate sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale de 18...20 de grade. În aceeași perioadă însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice, cu 11...14 grade, mediat regional. Ulterior datei de 28 septembrie, sunt prognozate valori ale temperaturii aerului în jurul mediilor multianuale, maxime de 20...23 de grade și minime de 9...11 grade, iar o ușoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referință și temporar, în special în zilele de 23, 24 și 26 septembrie, vor fi cantități de apă în general moderate.

Prognoza meteo în Crișana

Pe parcursul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi apropiate sau ușor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale de 19...21 de grade. În aceeași perioadă însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice, cu 11...14 grade, mediat regional. În perioada 28 septembrie – 3 octombrie sunt prognozate valori ale temperaturii aerului local mai ridicate față de mediie multianuale, cu maxime de 20...23 de grade și minime de 9...12 grade, iar o ușoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referință și temporar, în special în zilele de 23 și 26 septembrie, vor fi cantități de apă în general moderate.

Vremea în Transilvania

În cea mai mare parte a intervalului celor două săptămâni, valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18...21 de grade, în medie regională. Minimele nocturne vor fi, în special în prima săptămână, mult mai ridicate decât în intervalul ce s-a încheiat, local peste cele climatologic specifice, cu 8...12 grade, mediat regional. Pentru perioada 29 septembrie - 2 octombrie este estimată o creștere a temperaturilor diurne, ce pot fi chiar și peste norma perioadei, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra valori apropiate de normal. Ulterior acestui interval de timp, se estimează o ușoară răcire a vremii.

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi relativ ridicată, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ, doar pentru perioada 26-27 septembrie fiind posibile și cantități de apă mai însemnate.

Prognoza meteo în Maramureș

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori peste cele normale în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 21...23 de grade și minime de 9...12 grade, mediat regional. După data de 25 septembrie, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, temperaturile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice, ziua în medie 18...20 de grade, iar noaptea 7...10 grade. O ușoară răcire a vremii este estimată după data de 4 octombrie.

Probabilitatea de apariție a ploilor - slabe și moderate cantitativ - va fi relativ ridicată, în special în perioada 25 - 27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie.

Vremea în Moldova

Deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18...22 de grade, mai rece urmând a fi ziua de 27 septembrie; minimele nocturne vor fi în marea lor majoritate ușor mai mari față de mediile multianuale, în ecartul 8...12 grade. După o ușoară creștere de temperatură prognozată pentru perioada 28 septembrie – 2 octombrie, este estimată o răcire a vremii spre sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 25-27 septembrie și în data de 30 septembrie.

Prognoza meteo în Dobrogea

Deși valorile vor avea ușoare variații de la o zi la alta, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru sfârșit de septembrie și început de octombrie. Astfel, media maximelor va fi de 20...22 de grade, iar a minimelor de 10...15 grade. Valori de temperatură ușor mai mari, 22...24 de grade cele diurne, sunt posibile în jurul datei de 30 septembrie, iar pentru finalul celor două săptămâni de prognoză este estimată o răcorire a vremii.

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie.

Vremea în Muntenia

Răcorirea vremii din zilele de 24 și 25 septembrie va determina valori diurne ușor sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 18...21 de grade, în medie, urmate de o încălzire a vremii pentru data de 26 septembrie. Ulterior, deși vor fi ușoare fluctuații de la o zi la alta, temperaturile se vor menține în general apropiate de cele climatologic specifice, cu maxime de 20...23 de grade, mediat regional. În privința regimului termic nocturn acesta va fi caracterizat de valori în creștere semnificativă față de cele din intervalul ce s-a încheiat, astfel că minimele vor fi, în medie, de 10...14 grade, posibil mai scăzute către finalul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie.

Prognoza meteo în Oltenia

Răcorirea vremii din zilele de 24 și 25 septembrie va determina valori diurne ușor sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 18...20 de grade, în medie, urmate de o încălzire a vremii pentru 26 și 27 septembrie. Ulterior, deși vor fi ușoare fluctuații de la o zi la alta, temperaturile se vor menține în general apropiate de cele climatologic specifice, cu maxime de 20...23 de grade, mediat regional. În privința regimului termic nocturn acesta va fi caracterizat de valori în creștere semnificativă față de cele din intervalul ce s-a încheiat, astfel că minimele vor fi, în medie, de 10...14 grade, posibil mai scăzute către finalul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi în general moderate cantitativ.

Vremea la munte

Regimul termic nu va avea variații semnificative pe parcursul primei săptămâni de prognoză și va fi apropiat de cel normal în această perioadă din an; ziua vor fi valori de 8...15 grade, iar pe parcursul nopților temperaturi ușor negative vor fi doar la altitudini de peste 2000 m. După ușoara încălzire din perioada 29 septembrie - 1 octombrie, sunt estimate temperaturi în scădere către finalul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referință, dar cu precădere în perioada 24-27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie.

Potrivit ANM, estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În articolul

Vremea 23 septembrie - 6 octombrie 2019. Vin ploile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Extern • la 00:09

Noi reguli impuse românilor care călătoresc în afara țării

 • Italia a extins restricţiile pentru noi până pe 7 septembrie
 • Șapte județe din România au fost incluse pe lista zonelor de risc, în Germania
Social • la 00:05

Delta Dunării, descoperită din caiac. Un fost sportiv le arată turiștilor zone neexplorate din rezervație

 • Avantajul unei plimbări cu un caiac e că aşa pot fi văzute locuri unde nu se poate ajunge cu bărcile cu motor
 • Cei care nu au urcat niciodată într-un caiac au parte de instructaj
Auto • ieri la 23:50

Campionatul Național de Anduranță, cai putere și jucării scumpe pentru oameni mari

 • A fost cea de-a treia ediție a campionatului.
 • Cursa a durat două ore.
Social • ieri la 23:47

TIFF 2020, sub semnul controversei şi pandemiei

 • Doar 500 de persoane au participat la gala de decernare a premiilor
 • Marele Trofeu Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, a fost câştigat de pelicula australiană "Babyteeth: Prima iubire"
Economic • ieri la 23:43

Pandemia golește clădirile de birouri. Piața chiriilor a scăzut cu 50 la sută

 • Pentru 2021 - 2022, estimările erau optimiste.
 • Piața subînchirierilor înregistrează o creștere.
Educatie • ieri la 23:36

La țară, școala online e mai mult offline. Una din patru școli de la sat nu are Internet

 • Ministrul Educației promite 250 de mii de tablete pentru copii.
 • Gadgeturile ar urma să fie cumpărate până la începutul anului școlar.
Vezi toate știrile noi

Trending

Veste cruntă pentru criminalul lui Emi Pian! Ce a spus fratele liderului clanului Duduianu, în fața anchetatorilorpe a1.ro
Reacție de la Matei Balș, după ce Florin Salam a lansat acuzații grave la adresa medicilor: "Suntem țigani, ne-au spus să mergem la ghicitoare"pe a1.ro
Tatăl lui Emi Pian nu a ajuns la înmormântarea fiului său! Autoritățile nu au aprobat cererea de eliberare din închisoare pe spynews.ro
Momentul în care sicriul lui Emi Pian a ajuns la cimitir! Oamenii au aruncat cu petale de flori peste mașină, i-au strigat numele și l-au aplaudat / PAPARAZZIpe spynews.ro
A fost aproape să îşi ia o "ţeapă" de sute de mii de euro de la Clanul Duduienilor. Un notar l-a salvat pe ultima sută de metri!pe antenasport.ro
Gică Hagi a răbufnit în ziua în care România a raportat 1.145 de noi cazuri de coronavirus: "Cine era bolnav trebuia să rămână în carantină"pe antenasport.ro
Rămân cu tinepe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
Pericolul ascuns din conserve. Procesul care duce la probleme cardiace și diabetpe antena3.ro
Horoscop 10-16 august, cu Camelia Pătrășcanu. Berbecii și Taurii au toate șansele să câștige mai mulți banipe antena3.ro
Selly si-a facut praf CLS-ul de 70.000 de euro. Da vina pe drumurile din Romaniape cars.ro
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce vădpe playtech.ro
Cât costă „mascarea” comisiilor din secțiile de votare la „locale? Guvernul a găsit baniipe jurnalul.ro
„Mascați pe stradă”, restricție ilegală. „La plajă, doar cu soțul” e discriminarepe jurnalul.ro