Antena Meniu Search
x

Vremea 30 ianuarie 2022. Sfârșit de săptămână cald, dar cu vânt năprasnic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 30 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 29.01.2022, 15:46

pesisaj de iarnă
Vremea 30 ianuarie 2022. Sfârșit de săptămână cald, dar cu un vânt năprasnic - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de sâmbătă spre duminică în vestul, centrul și nordul țării, cerul se va înnora, iar aria precipitațiilor se va extinde treptat. Va ninge dar trecător, cu o probabilitate mai mare în Banat și Crișana, precipitațiile vor fi și sub formă de ploaie și lapoviță, condiții în care, izolat vor fi depuneri de polei. Ninsorile vor fi moderate cantitativ (10...15 l/mp) în nord-vest, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări spre sfârșitul nopții, însă doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe. La munte vor fi intensificări ale vântului, iar în zona înaltă, a Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, va sufla tare, cu peste 120 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului  vor fi și nord-vestul teritoriului, cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea, iar spre dimineață, se va intensifica temporar și în centru și sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade.

Cum va fi vremea duminică 30 ianuarie 2022

Vremea va fi vântoasă, însă valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a țării. La munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută. În zonele joase de relief, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...65 km/h, iar pe arii restrânse, cu precădere în sudul Transilvaniei, în Oltenia și sud-vestul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h. Înnorările vor persista în zonele montane și submontane și local în centru, iar în restul teritoriului, cerul va fi temporar noros. Temporar va ninge în zona de munte, iar pe alocuri, în regiunile vestice, nordice, centrale și estice se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de precipitații, local vor fi mai însemnate (10...20 l/mp) la munte, cu precădere în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade. Izolat, noaptea se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi vântoasă, dar caldă pentru sfârșitul lunii ianuarie. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 45...55 km/h. Cerul va fi variabil cu unele înnorări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de 8...9  grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi vântoasă. Vor fi intensificări ale vântului în toate masivele montane, iar la altitudini de peste 1600 m va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută. Înnorările vor persista și temporar va ninge, iar îndeosebi în nordul Carpaților Orientali cantitățile de precipitații vor fi însemnate (10...20 l/mp). Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 30 ianuarie 2022. Sfârșit de săptămână cald, dar cu vânt năprasnic