Antena LIVE

Curs valutar

(P) 12 obiceiuri pentru o viață financiară sănătoasă și de succes

Doriți să vă bucurați de succes financiar pe termen lung? Iată care sunt cele mai importante obiceiuri pentru a vă garanta prosperitatea financiară.

De la 08.10.2024, 13:15
WhatsApp

Sănătatea dumneavoastră financiară este critică și poate afecta alte domenii ale vieții dumneavoastră. Aceasta vă poate afecta viața mentală și fizică, relațiile și cariera. O viață financiară sănătoasă depinde de obiceiuri. Prin urmare, ar trebui să vă dezvoltați obiceiuri sănătoase pentru a vă stimula viața financiară.

Discuția noastră se concentrează pe cele mai importante obiceiuri pe care ar trebui să le dezvoltați pentru a vă menține sănătatea financiară. Continuați să citiți pentru a descoperi mai multe și a le dezvolta.

1. Faceți un buget pentru cheltuielile dvs.

Bugetul este un obicei pe care nimeni nu îl poate abandona dacă vrea să rămână sănătos din punct de vedere financiar. Indiferent de câți bani ai sau nu ai, trebuie să faci un buget pentru fiecare cheltuială pe care o faci. Cheltuirea banilor în cadrul unui buget te ajută să trăiești în limita mijloacelor tale. În caz contrar, veți începe în curând o călătorie constantă spre faliment și dureri economice de nedescris.

2. Prețuiește experiențele în detrimentul lucrurilor materiale

Oamenii de succes financiar prioritizează cheltuielile pentru experiențe în detrimentul lucrurilor materiale. Acești oameni cheltuiesc mai mulți bani pe experiențe cu cei dragi decât pe bunuri materiale. Aceste experiențe le îmbunătățesc viața, le creează amintiri nostalgice și le stimulează dezvoltarea personală pe termen lung. Spre deosebire de lucrurile intangibile pe care le-am menționat mai sus, chiar și cele mai scumpe obiecte pe care le cumperi se pot strica, pot fi furate, se pot pierde și pot expira.

3. Prioritizează calitatea în detrimentul cantității

Vrei să fii sănătos și să ai succes financiar? Atunci, ar trebui să îți schimbi prioritatea de la calitate la cantitate. Investiția în produse și servicii de înaltă calitate este întotdeauna mai ieftină, deoarece vă economisește bani pe termen lung. Da, ar trebui să fii întotdeauna dispus să plătești mai mult pentru o calitate mai bună.

4. Aveți o pisicuță de urgență

Deși planificarea este bună și optimismul necesar, viața poate surprinde pe oricine. Prin urmare, pregătește-te pentru cele două fețe ale viitorului, deoarece lucrurile vor merge fie în direcția ta, fie împotriva dorințelor tale. Trăiți pregătiți pentru urgențe financiare având o trusă de urgență care să vă amortizeze în astfel de momente. Această practică este necesară pentru oricine, la orice nivel al apelor financiare. Dacă economiile tale de urgență nu sunt suficiente, poți apela în continuare la credite rapide nebancare pentru a-ți consolida finanțele.

5. Separați nevoile de dorințe

Separarea nevoilor de dorințe și abordarea acestora din acest unghi este un obicei pentru succesul și sănătatea financiară. Toți oamenii de succes financiar trasează această dihotomie și știu cum să își prioritizeze alocările în funcție de ea. Dacă nu te ții de această cale, în curând te vei trezi plătind datorii pentru dorințe de care nu te bucuri.

6. Investiți

Sănătatea și succesul financiar îți cer să investești în întreprinderi generatoare de venituri. Nu trebuie să renunțați la locul de muncă pentru a investi. Ai nevoie doar de consiliere financiară simplă pentru a crea un portofoliu de investiții echilibrat, bazat pe obiectivele și toleranța ta la risc.

Prin urmare, creați un cont de investiții separat în care să canalizați banii pe care intenționați să îi investiți. Asemenea unei truse de urgență, puteți configura un transfer automat lunar de numerar din contul dvs. curent în contul dvs. de investiții. Acest aranjament vă asigură că nu uitați niciodată să transferați banii destinați proiectelor dvs. de investiții.

În funcție de venitul tău lunar, ar trebui să economisești cel puțin 20% din venit. Din acest procent, puteți canaliza o anumită sumă către investiții.

7. Investește în tine însuți

Ar trebui să investești și în tine pentru a rămâne sănătos și de succes din punct de vedere financiar. Investiția în tine acoperă corpul și mintea ta. Începeți cu sănătatea dumneavoastră prin a mânca sănătos, deoarece sănătatea dumneavoastră este sănătatea numărul unu. Asta înseamnă că ar trebui să vă concentrați și pe asigurarea de sănătate, să cheltuiți bani și timp pentru antrenamente și să investiți în sănătatea dumneavoastră mentală. Nu uitați să vă dezvoltați obiceiuri sănătoase de somn, deoarece un somn bun este benefic pentru corpul și mintea dumneavoastră.

De asemenea, ar trebui să investești timp și bani în dezvoltarea ta mentală. Investiți în cărți, seminarii și mentorat care vă vor face un administrator financiar mai bun. Dezvoltarea minții îți mărește capacitatea de a gestiona mai multe finanțe.

8. Dezvoltați o mentalitate sănătoasă privind banii

Dezvoltarea unei mentalități sănătoase privind banii este esențială pentru sănătatea și succesul financiar. Ar trebui să vă dezvoltați o perspectivă mentală care vă pregătește pentru succes. Prin urmare, dezvoltați și respectați-vă obiectivele financiare pentru a vă menține pe calea cheltuielilor inteligente și responsabile. Cu astfel de obiective, veți fi mai inspirat să faceți pași zilnici simpli care se aliniază cu obiectivele dvs. financiare.

9. Relaxează-te

Îți dorești succesul financiar și sănătatea? Ar trebui să vă concentrați pe relaxare. Oamenii de succes sunt cunoscuți ca fiind orientați spre acțiune. Cu toate acestea, ei știu cum să treacă de la o viață plină de acțiune la un mod relaxat. Ei știu când să se deconecteze de la distracțiile vieții și să se mediteze înainte de a face pasul următor. Stăpânirea artei de a nu face nimic este esențială pentru a face cu succes orice altceva. Această artă te împuternicește să știi când este prea mult și te ajută să-ți gestionezi rezervele de energie pentru acțiune.

10. Evitați datoriile

Evitarea datoriilor este un alt obicei sănătos pe care ar trebui să îl cultivi pentru a reuși în finanțele tale. Nu împrumuta bani pentru a-ți cumpăra produse de lux sau pentru a cheltui pe dorințele tale, cu excepția cazului în care vrei să investești într-o afacere, într-o urgență financiară sau în dezvoltarea ta personală.

Evitarea datoriilor vă permite să trăiți în limita mijloacelor dumneavoastră și vă ferește de capcana datoriilor. De asemenea, vă salvează de cursa de șobolani din secolul21, „ultima actualizare/versiune”. Nu vă alăturați constant „actualizărilor de gadgeturi high-tech” care sunt inteligent concepute pentru a vă colecta banii. Amintiți-vă, niciunul dintre oamenii cu care ați putea încerca să concurați nu vă va ajuta atunci când vă scufundați în datorii.

11. Diversificați-vă fluxurile de venituri

Diversificarea fluxurilor dvs. de venituri este o altă modalitate de a obține și de a vă menține succesul financiar. Diversificarea vă acoperă împotriva unei posibile pierderi într-un segment și vă expune la o rentabilitate mai mare în diferite segmente.

12. Consultați pe scară largă

În cele din urmă, învățați cum să consultați pe scară largă. Majoritatea oamenilor presupun că persoanele cu cel mai mare succes financiar știu „prea multe” sau știu mai bine decât alții. Adevărul este că cei mai mulți dintre ei știu prea puțin, iar peste 80% din ceea ce implementează este preluat din ideile altora.

Nu vă sinucideți încercând să fiți un gânditor „original” sau inventatorul roții în toate. În schimb, conectează-te la oameni care știu ceea ce tu nu știi, dar ai nevoie de asta și învață de la ei.

Gânduri finale

Iată cele douăsprezece obiceiuri pe care ar trebui să le dezvolți pentru a obține și menține sănătatea și succesul financiar. Mingea este în terenul tău să folosești aceste informații pentru a-ți asigura libertatea și prosperitatea financiară.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singurul fruct care poate curăța celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea spune că...
Fanatik.ro
Publicat 08.10.2024
Marsilia, orașul unde nu se mai poate trăi de violență – Povestea unui...
spotmedia.ro
Publicat 07.10.2024
Cât de des îți schimbi lenjeria de pat? Adevărul despre așternuturile tale...
spotmedia.ro
Publicat 07.10.2024
Fructul care păstrează sănătos creierul toamna. Doctor Vlad Ciurea:...
Gandul
Publicat 07.10.2024
O nouă triplă epidemie este așteptată în această toamnă. Spitalele vor fi...
Adevărul
Publicat 08.10.2024
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre...
A1
Publicat 07.10.2024
Horoscopul zilei de 9 octombrie 2024. Scorpionii se gândesc la fericirea lor....
CaTine
Publicat 08.10.2024
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a...
spynews.ro
Publicat 08.10.2024
Grecii sunt uimiți de de nota de plată uriașă achitată de Becali la Salonic....
GSP
Publicat 08.10.2024
Ce pensie alimentară uriașă plătește Valeriu Gheorghiță pentru cei doi copii
Click.ro
Publicat 08.10.2024
România are un rol important în misiunea de apărare planetară HERA. Ce a...
Useit
Publicat 08.10.2024
Cine a prins buchetul de mireasă la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu...
Redacţia.ro
Publicat 08.10.2024
Mesajul lui CTP după ce Diana Șoșoacă a fost interzisă de CCR la...
libertatea.ro
Publicat 07.10.2024
Jennifer Lopez a avut prima sa apariție importantă în public după divorțul de...
ZU
Publicat 08.10.2024
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Hello taste
Publicat 07.10.2024
Recuperarea după naștere. Ce recomandă specialiștii să faci în această...
Deparinti
Publicat 08.10.2024
Ingredientul din dietă care face minuni în organism: Scade cu 60% riscul de...
ziare.com
Publicat 08.10.2024
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat...
Happy
Publicat 08.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este herpesul bucal. Care sunt cauzele apariției lui și cum poți să-l previi
Medicool
Publicat 08.10.2024
Gigi Becali, moment rar în văzul echipei! I-a spus doar câteva cuvinte unui...
orangesport.ro
Publicat 06.10.2024