Antena LIVE

Curs valutar

(P) 6 echipamente individuale de protecție a sănătății ce trebuie purtate în unitățile spitalicești

Una dintre marile provocări pentru managerii din clinici și spitale este prevenirea infecțiilor cauzate de agenții contaminanți, precum bacterii, viruși și alte microorganisme.

De la 24.08.2023, 12:44
WhatsApp

În acest scop, acești profesioniști recurg la echipamente de protecție individuală, care fac posibilă efectuarea procedurilor în siguranță și eficient. Echipamentele individuale de protecție sunt esențiale în aceste unități și din acest motiv sunt prevăzute în reglementările din domeniul sănătății. Este vorba despre măsurile necesare pentru combaterea bolilor profesionale și garantarea condițiilor de muncă adecvate pentru angajați. Totul esențial pentru tratamentul de calitate al pacienților.

De ce este important echipamentul de protecție?

După cum știm, spitalele și clinicile sunt medii care necesită o atenție suplimentară, nu numai în ceea ce privește curățenia, ci și la utilizarea și eliminarea corectă a materialelor. Pericolul de contaminare în aceste unități este mare și, pentru a preveni acest lucru, este necesar să se respecte cu strictețe standardele de siguranță din legislația țării noastre. Printre principalii generatori de infecții în instituțiile sanitare se numără agenții de risc chimici și biologici, radiațiile ionizante și deșeurile medicale, curățarea inadecvată și lipsa întreținerii instrumentarului. Așadar, utilizarea acestor echipamente de protecție individuală reprezintă o formă eficientă de luptă.

Acest lucru se datorează faptului că echipamentele sunt concepute pentru a evita riscul ridicat de îmbolnăvire care poate rezultă din manipularea produselor chimice și chiar contactul cu fluidele corporale și persoanele bolnave. Ele sunt folosite pentru a respecta standardele actuale și astfel pentru a menține mediul cât mai ferit de contaminare. Uniforme și alte piese ale echipamentelor de protecție sunt disponibile la magazinul Laura Olteanu. Aici vei găsi costume medicale, halate și bonete. Acestea sunt realizate din materiale de calitate, respectând standardele de protecție. 

Care sunt principalele piese de echipament?

Echipamentul trebuie utilizat în toate activitățile în care nu este posibilă eliminarea riscului de îmbolnăvire profesională. Prin urmare, acest tip de echipament este o obligație a angajatorului, fie că vorbim de un spital sau de o clinică. Acestea fiind spuse, află mai jos care sunt principalele echipamente și care este scopul fiecăruia!

1. Mănuși

Majoritatea procedurilor efectuate în domeniul sănătății necesită folosirea mănușilor de unică folosință pentru a proteja mâinile, care reprezintă un mijloc major de contractare a infecțiilor. Acest articol este potrivit chiar și pentru manipularea contaminanților. Mănușile pot fi sterile și sunt indicate pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale. Trebuie să fie reglabile, pe lângă faptul că au o formă anatomică. Cele nesterile sunt recomandate pentru efectuarea altor proceduri, precum proceduri dermatologice și stomatologice. Există diferite tipuri de materiale utilizate pentru fabricarea mănușilor de spital și anume latex sau nitril. Cei care sunt alergici la un material anume trebuie să opteze pentru mănuși hipoalergenice.

2. Șorț

Folosit, în principal, în cabinetele chirurgicale, șorțul trebuie să fie de unică folosință și, prin urmare, individual. Scopul său este de a servi drept barieră împotriva secrețiilor și substanțelor dăunătoare sănătății. Articolele din bumbac trebuie acoperite cu un material impermeabil. Un astfel de echipament protejează atât îmbrăcămintea, cât și pielea profesionistului.

3.Uniformă

Este baza întregului echipament medical. Uniforma trebuie să fie din materiale de calitate, precum bumbacul. Croiul uniformelor trebuie să permită persoanei care o poartă să se miște fără probleme și să se simtă confortabil. Uniformele de la Laura Olteanu, așa cum am specificat, sunt realizate în acest scop. Ele sunt disponibile în mai multe culori, precum alb, roșu, roz, albastru închis. De asemenea, cămășile uniformelor sunt disponibile și cu modele, ideale în special pentru secțiile de pediatrie, unde asistentele și medicii au nevoie uneori de un aspect mai prietenos, pentru a nu-i speria pe micuții pacienți. Vezi colecția Laura Olteanu pentru echipament medical.

4. Mască chirurgicală

Folosită în mai multe proceduri, masca chirurgicală este o parte importantă din echipamentul de protecție care combate accidentele cu risc biologic. În plus, previne transmiterea bolilor prin fluide în timpul contactului profesioniștilor din domeniul sănătății cu pacientul. Măștile trebuie să acopere nasul și gura complet, pentru a preveni orice fel de contaminare.

5. Încălțăminte specială

Acest tip de echipament este utilizat de către angajați în timpul lucrului lor de zi cu zi și în efectuarea procedurilor clinice și spitalicești. Asistentele și medicii trebuie să poarte incaltaminte medicala specială, dar, mai presus de toate, confortabilă. Până la urmă, profesia de medic sau asistentă înseamnă a sta în picioare mult timp și, de aceea, este necesar să fie aleasă încălțăminte ortopedică, care să ofere o poziție adecvată atât tălpii piciorului, cât și coloanei. Este esențială în locurile cu umiditate și o cantitate considerabilă de material infecțios, precum centrele chirurgicale și centrele de sterilizare. De altfel, este de remarcat faptul că încălțămintea închisă este menționată și în standardele de reglementare.

6. Boneta

Pe lângă protecția față de componentele contaminante, boneta previne căderea părului în timpul îndeplinirii sarcinilor. Din acest motiv, este un echipament foarte important în instituțiile medicale.

De ce să alegi magazinul Laura Olteanu pentru echipament de protecție de calitate?

Știm că doar un bun furnizor este capabil să ofere echipamente de calitate clinicilor și spitalelor. Noi am ales Laura Olteanu pentru uniforme, halate și măști. De ce?

Respectă termenul de livrare

Nerespectarea termenelor de livrare se poate transforma într-o mare bătaie de cap, în funcție de necesitatea și urgența unității sanitare de a primi materialul. Laura Olteanu este un profesionist și echipamentele vor fi livrate în cel mai scurt timp.

Calitate

Calitatea este pe primul plan în ceea ce privește îmbrăcămintea medicală de la Laura Olteanu. Aceste produse, nu numai că sunt ideale pentru actul medical desfășurat, dar vor rezistă și în timp, chiar dacă vor fi spălate de nenumărate ori.

Acum suntem siguri că ești mult mai informat în ceea ce privește îmbrăcămintea de spital și  echipamentele de calitate în mediile de asistență medicală. Pentru a află mai multe despre uniforme și alte piese de echipament, intră pe lauraolteanu.ro!

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Rezultate oficiale vot diasporă – alegeri preşedintele României! Pe cine au...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale....
Adevărul
Publicat 24.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Alegeri prezidențiale 2024. Exit-poll, la ora 21.00. Marcel Ciolacu și Elena...
Click.ro
Publicat 24.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
Cine este Călin Georgescu, independentul care l-a învins și pe George...
ziare.com
Publicat 24.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024