(P) Activități interesante pentru copii în București
Dacă au prea mult timp liber la dispoziție, copiii sunt tentați să petreacă mai mult decât ți-ai dori uitându-se la televizor sau jucându-se cu tableta ori alt device pe care îl au în casă. Ca să eviți aceste situații, ideal ar fi ca măcar o dată pe săptămână copilul să fie implicat într-o activitate care să-l captiveze, din care să învețe ceva, care să-i dezvolte personalitatea și care să-i deschidă pofta de cunoaștere.
De Redactia Observator la 25.04.2023, 15:00Iată câteva activități interesante pentru copii în București:
Cursuri de limbi străine
Este o modalitate extrem de utilă prin care poți să-i umpli copilului timpul. În general, cei mici sunt atrași de limbile străine, în special de engleză, care este limba pe care o aud la personajele lor preferate, așa că cei mai mulți dintre ei vor fi extrem de încântați de cursurile de engleză, mai ales dacă sunt organizate de o altă instituție decât școala, unde metodele de predare sunt interactive și învață jucându-se. Așa că poți să apelezi la o instituție serioasă și să-ți duci copilul la engleză. Spre exemplu, Follow Me are filiale chiar și în sectorul 3, așa că este ușor să-l duci să învețe aproape de casă.
Teatrul Țăndărică
Cu o istorie de peste 76 de ani, Teatrul de Animație Țăndărică rămâne promotorul tendințelor contemporane din domeniul teatrului de animație și vizual. Anual, copiii, dar și părinții lor, se pot bucura de un repertoriu de peste 30 de titluri, dintre care șase sunt premiere. În prezent, printre spectacolele Teatrului Țăndărică se numără Peter Pan, Rățușca cea urâtă, Pinocchio, Motanul încălțat, Cartea junglei, Capra cu trei iezi sau Scufița roșie.
Muzeul Antipa
Toți copiii sunt fascinați de exponatele și poveștile pe care le găzduiește Muzeul Antipa. O primă vizită le va fi insuficientă, pentru că acest loc are foarte multe de oferit. În prezent, patrimoniul muzeului cuprinde aproximativ doua milioane de exemplare (nevertebrate şi vertebrate), actuale şi fosile, care provin din toate zonele lumii. Muzeul s-a redeschis în 2011 sub o nouă și modernă prezentare, cu monitoare, ecrane tactile, butoane interactive, pentru o incursiune multimedia în lumea istoriei naturale.
Orășelul Cunoașterii
Orășelul Cunoașterii este un loc extraordinar în care copiii intră în contact cu științele prin joacă și care le explică lumea într-un limbaj simplu și amuzant. Este distribuit în opt zone de interes și transpune în practică noțiuni din matematică, fizică, chimie, optică, geografie prin intermediul unor exponate interactive.
Museum of Senses
Museum of Senses îi introduce pe copii într-o lume a iluziilor optice și a senzațiilor neobișnuite. Vor trece prin diverse încăperi în care vor fi luați prin surprindere și totul începe cu o călătorie într-un labirint magic. Este un loc distractiv și educativ, uimitor și enigmatic, care îi va captiva pe copiii de toate vârstele, dar și pe părinții lor.