Antena LIVE

Curs valutar

(P) Peste 750 de mii de euro despăgubiri câștigate în instanță de JGV și Asociații

Peste 750 de mii de euro despăgubiri pentru o femeie accidentată grav, cu sechele pe viață, câștigate în instanță de JGV și Asociații.

De la 03.04.2025, 16:03
WhatsApp
Galerie (2)
Peste 750 de mii de euro despăgubiri câștigate în instanță de JGV și Asociații

Un accident rutier a transformat o femeie în vârstă de 36 ani, activă profesional și implicată în viața celor dragi, într-o persoană dependentă de alții, cu o existență plină de limitări fizice și durere. Societatea de avocatură JGV și Asociații a fost alături de ea și de familia sa și a reușit să obțină în instanță despăgubiri de peste 750 de mii de euro, care să o ajute să depășească traumele suferite și sechelele pe viață.

Un accident devastator cu urmări ireversibile

În septembrie 2018, un moment de neatenție la volan a dus la producerea unui accident rutier grav, care a marcat dramatic viața unei întregi familii. Automobilul condus regulamentar de Petruța Ciobanu a fost izbit frontal de o altă mașină venită de pe contrasens. Impactul a fost devastator, iar femeia, în vârstă de doar 36 de ani, a suferit răni extrem de grave. Transportată de urgență la spital, victima a fost diagnosticată cu leziuni cranio-cerebrale, care i-au pus viaţa în primejdie prin hemoragie, și multiple fracturi de coaste, ale femurului, tibiei, de gleznă și de claviculă.

Pentru a fi salvată, Petruța Ciobanu a trecut prin numeroase intervenții chirurgicale extrem de dificile. Doctorii au făcut tot ce a fost posibil, dar accidentul rutier i-a schimbat radical viața. Controalele efectuate au arătat că multiplele fracturi craniene, contuziile și hemoragia cerebrală au dus la apariția mai multor probleme neurologice.

Una dintre acestea a fost amnezia – victima nu ştia că a avut un accident rutier, că a făcut numeroase operații și a petrecut mai multe zile în spitale din țară și din străinătate. „Din ziua accidentului, din anul 2018, până în martie 2019, eu nu știu nimic de mine. Deci chiar nu știu. Nu știu. M-am trezit, eram în pat și mă chinuiam să mă dau jos din pat. Și nu puteam. Nu știam ce s-a întâmplat. Și îmi aduc aminte că un an de zile, un an și jumătate eu am stat doar aici, acasă în pat. Asta este ce îmi aduc eu aminte. Atât”, avea să declare la mult timp după recăpătarea memoriei Petruța Ciobanu.

Trei ani de chin continuu

Chiar dacă amintirile au revenit și victima a început să își recunoască familia și prietenii, sechelele au rămas. Atât cele fizice, cât și cele psihice. Femeia, care la momentul petrecerii accidentului era o persoană activă profesional, implicată în viața soțului și fiului ei și în susținerea părinților săi, a devenit dependentă de sprijinul altora în orice activitate.

„Doamna Ciobanu a fost obligată de la vârsta de 36 de ani să poarte pampers și să se deplaseze cu mare dificultate. În primele luni doar cu ajutorul scaunului cu rotile, apoi cu ajutorul cârjelor și ulterior doar sprijinită de către cei apropiați. Nu s-a mai putut bucura de momente alături de prietenii săi, iar viața de familie i-a fost afectată, a suferit schimbări dramatice. Soțul a devenit un fel de infirmier, iar fiul, care avea 11 ani la momentul accidentului, a avut momente în care de multe ori a preferat să plece de acasă decât să-și vadă mama în starea în care se afla”, explică Ioana Culachi, managing associate la societatea de avocatură JGV și Asociații, care s-a implicat în susținerea acestui caz.

Peste 750 de mii de euro despăgubiri câștigate în instanță de JGV și Asociații

Sprijinită de familie, Petruța Ciobanu a fost forțată să învețe totul de la zero: să meargă, să vorbească, să se adapteze unei noi vieți pline de dureri, limitări și dificultăți. La 39 de ani însă, conform expertizei medicale, femeia își pierduse în totalitate capacitatea de muncă. Dar nu numai atât – nu se mai putea ocupa de fiul și soțul ei, pentru care fusese un sprijin activ, nu mai putea avea niciun fel de viață socială. Practic, nimic din ce putea face înainte de tragicul accident din 2018 nu îi mai era accesibil. Timp de trei ani, viața ei a fost un șir continuu de controale medicale, consultații și internări.

Păreri despre procesul de obținere a despăgubirilor

Societatea de avocatură a fost alături de familia Ciobanu și, în decembrie 2022, a obținut din partea Tribunalului Ilfov o primă decizie de fond pentru plata din partea asiguratorului de daune materiale și morale.

„Am înaintat în instanță o cerere de chemare în judecată complexă, prin care am detaliat fiecare tip de prejudiciu suferit de victimă. Prejudiciul psihologic a fost foarte grav și, în plus, și-a pierdut în totalitate capacitatea de muncă”, precizează Ioana Culachi.

Opinii juridice despre acest caz

Doi ani mai târziu, Curtea de Apel București a decis plata a 600.000 euro cu titlu de daune morale, 116.333 de lei cu titlu de daune materiale, precum și suma de 728.619 de lei, reprezentând despăgubirea globală pentru câștigul din muncă nerealizat.

„Acest caz reprezintă pentru noi o luptă câștigată pentru că am reușit să convingem instanța să acorde despăgubiri în valoare de peste 750.000 de euro”, a mai declarat reprezentanta societății de avocatură JGV și Asociații. Daunele acordate nu-i pot readuce Petruței Ciobanu viața de dinainte de accident, dar o pot ajuta să depășească suferințele fizice și psihice și îi oferă o reparație morală.

Despăgubiri record pentru victimele accidentelor rutiere

Acest caz subliniază importanța luptei pentru drepturile victimelor din accidente rutiere și rolul esențial al avocaților specializați în obținerea despăgubirilor cuvenite. Procesul poate fi complex și de durată, însă victima și familia sa au avut alături profesioniștii de la JGV și Asociații, care au reușit să obțină o soluție favorabilă și un ajutor financiar semnificativ.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025