Antena LIVE

(P) Sfaturi pentru cei care doresc să învețe să cânte la un instrument muzical

Deși este dificil la început, un instrument muzical ne poate oferi o mulțime de satisfacții. Este, desigur, chiar descurajant prima dată, indiferent de instrumentul la care ne gândim să începem să cântăm. Dar nu trebuie să fim disperați sau să ne gândim la a abandona ideea de a cânta. Orice început, în special când vorbim despre a cânta la un instrument, va necesita îndrumări și sfaturi bune din partea unui profesionist, precum și un instrument de calitate foarte bună. Atunci când începeți să cântați la un instrument, veți vedea că întreaga perspectiva asupra lucrurilor se va schimba. De aceea, în acest articol vă ajutăm cu ghidul nostru pentru a începe să cântați la un instrument muzical.

De la 23.11.2022, 11:41

Poate începeți să cântați pentru că vreți să impresionați un tip sau o fată drăguță cu abilitățile voastre de a cânta la chitară. Sau poate pentru că vreți să cântați alături de prietenii care deja stăpânesc câteva instrumente muzicale, pentru a pune bazele unei trupe. Sau vreți doar să fiți cel care face ceva deosebit când ieșiți la un grătar cu prieteni. Ori poate vă place atât de mult muzică, încât un instrument va fi calea de a vă apropia mai mult de ea.

Oricare ar fi motivul, ați decis că trebuie să învățați să cântați la un instrument. Dar nu începeți acest proces din senin. Există lucruri pe care trebuie să le stăpâniți și să le cunoașteți când începeți cariera de muzician. Prin urmare, întrebările și nedumeririle pot continua rapid să apară în mintea dumneavoastră. Și să știți că nu este nimic ciudat în asta. La urma urmei, nimeni nu se naște muzician, cu foarte puține excepții.

Prin urmare, încercăm aici să vă ajutăm să obțineți răspunsuri la întrebările de bază la care trebuie să vă gândiți și la care trebuie să căutați răspunsuri atunci când doriți să învățați să cântați la un instrument. Să vedem, deci ce este de făcut!

Trebuie să dețineți un instrument

Este atât de evident că ar putea fi stupid să spuneți contrariul. Desigur că aveți nevoie de un instrument muzical dacă vreți să cântați muzică. Nu este necesar să începeți drumul muzical cu cel mai scump pian sau cea mai scumpă chitară din lume. Intrați pe secțiunae chitari Muzicale.ro pentru a vedea o impresionantă selecție de instrumente, la prețuri foarte bune. Când veți fi pe cale să deveniți o vedetă de talie națională sau mondială, puteți oricând să cumpărați un pian mai bun sau o chitară mai bună.

Important este să faceți practică cât mai multă pe instrumentul pe care vreți cu adevărat să-l studiați. Dacă este un saxofon, trebuie să fie un saxofon funcțional. Dacă vă vedeți stând în brațe cu o chitară acustică în visele voastre, atunci luați una. Sau dacă chitara electrică este ceea ce vă doriți în imaginația voastră, trebuie să cumpărați una și în realitate. 

Un sfat bun poate fi să împrumutați, de exemplu, vechea chitară a tatălui sau să încercați o chitară sau un pian la un prieten, înainte de a vă aruncă într-o investiție mare. Este întotdeauna plăcut să simțiți singur dacă instrumentul vi se potrivește cu adevărat înainte de a aruncă bani și a investi în ceva ce nu veți folosi vreodată.

Dacă doriți sfaturi despre cum să cumpărați prima chitară, puteți găsi o mulțime de articole care va învață ce trebuie să faceți. De asemenea, magazinele de muzică, inclusiv cele online, au personal specializat în instrumente muzicale, care vă poate ajuta în alegerea pe care o veți face. Nu luați ceva ce vă place doar pentru că arată bine. Acel instrument trebuie să fie funcțional, potrivit vârstei și genului muzical abordat.

Învățați de la marile vedete din muzică

Deși acesta poate fi scopul final, nu vă începeți cariera muzicală compunând singuri cele mai sălbatice piese muzicale. În primul rând, este important să învățați acordurile de bază și apoi prima piesă muzicală s-ar putea să vine. Trebuie să copiați și să “furați” de la artiștii preferați, astfel încât să învățați de la cei mai buni. Abia după ce veți face câteva piese ale unor trupe celebre, veți putea avea o influență în muzică și veți crea propriile piese.

O modalitate bună de a face acest lucru ar putea fi să vă așezați și să exersați cu un prieten bun sau cu cineva care chiar știe să cânte la acel instrument. Atâta timp cât este cineva care știe să cânte de fapt muzică și vă poate ajuta să corectați greșelile de pe parcurs, totul va decurge așa cum trebuie. Pe YouTube, puteți găsi, de asemenea, o mulțime de videoclipuri și ghiduri despre cum să cântați acorduri sau melodii ușoare, astfel încât să puteți începe rapid ca muzician. Dar acum asigurați-vă că începeți cu, de exemplu, un singur cântec, că să nu învățați doar jumătate de piesă și apoi să nu mai știți ce cântați.

Dragostea pentru muzică și pentru instrumentul respectiv este cât se poate de importantă

Cel mai important însă, este să puteți să spuneți de ce vă place să cântați la un instrument. Poate vreți să faceți o impresie bună la ora de muzică la școală sau în grupul de prieteni. Dar acesta nu poate fi singurul motiv pentru care doriți să cântați la un instrument. Trebuie să existe și dorința de a deveni cu adevărat bun în urma acestui efort. Trebuie doar să munciți și să faceți totul mai distractiv.

Dacă nu există bucurie în a cânta, dragostea pentru instrumentul ales nu poate crește. Și atunci probabil că va fi o carieră foarte scurtă pentru voi că muzician. Odată ce sunteți sigur de asta, ei bine, nu mai e nimic de făcut decât să începeți să cântați la instrumentul pe care îl iubiți!

Ți-a plăcut acest articol?

instrument muzica invatare
Întrebarea zilei
Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

La pădure

La terasă

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Catastrofa care a contribuit la căderea civilizației mayașe – studiu
spotmedia.ro
Publicat 29.04.2024
Prognoza ACCUWEATHER. Meteorologii au revizuit anunțul despre cum va fi vremea de...
Gandul
Publicat 30.04.2024
România, o țară cu 12 clase. De ce nu ne place să învățăm
Adevărul
Publicat 30.04.2024
O nouă eliminare la Chefi la cuțite! Ce concurent a părăsit competiția:...
A1
Publicat 30.04.2024
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră....
CaTine
Publicat 01.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi...
Click.ro
Publicat 30.04.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redacţia.ro
Publicat 30.04.2024
Fostul șef ISU Prahova a primit lăzi cu sticle de vin și o chiuvetă ca să...
libertatea.ro
Publicat 30.04.2024
Billie Eilish a anunțat turneul „Hit Me Hard and Soft”. Seria de spectacole...
ZU
Publicat 01.05.2024
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Hello taste
Publicat 30.04.2024
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată
Deparinti
Publicat 30.04.2024
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora...
ziare.com
Publicat 30.04.2024
Melisa Döngel, dezvăluiri despre rolul vieții. Ce stea de cinema visează să...
Happy
Publicat 01.05.2024
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla
Medicool
Publicat 01.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024