Antena LIVE

Curs valutar

Listele partidelor pentru alegerile parlamentare 2024. Cum arată candidaţii propuşi pentru Parlamentul României

Pe 1 decembrie 2024, între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale 2024, românii sunt aşteptaţi la urne pentru a vota şi la alegerile parlamentare programate tot în acest an.

De la 23.10.2024, 15:26
WhatsApp
Mii de candidaţi luptă, la alegerile parlamentare 2024, pentru a obţine un mandat în Parlamentul României Profimedia

Practic, vorbim despre o perioadă extrem de importantă pentru viitorul ţării noastre, în condiţiile în care, după ce şi-au decis primarii sau pe cei care să-i reprezintă în Parlamentul European, în vară, acum românii sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi decide viitorul preşedinte, dar şi cum va arăta Parlamentul României în următorii ani.

Bătălia este una cât se poate de dură, existând mii de politicieni, de candidaţi, care îşi doresc să prindă un mandat în viitorul Parlament al României. De exemplu, numai la Bucureşti au depus liste de candidaţi pentru alegerile parlamentare 2024 nu mai puţin de 23 de partide şi alianţe politice.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare 2024 a fost 17 octombrie, dar abia spre sfârşitul lunii octombrie ar urma să ştim cu exactitate pe cine mizează partidele şi alianţele politice, listele de candidaţi urmând a fi analizate în mod minuţios înainte de a fi admise sau nu.

Trebuie precizat din start că de pe lista partidelor şi alianţelor politice care îşi doresc să obţină mandate în Parlamentul României nu lipsesc clasicele Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal sau Uniunea Democrată Maghiară din România, dar nici partidele ceva mai noi, precum Uniunea Salvaţi România sau Alianţa pentru Unirea Românilor, sau partidele care acum îşi încearcă norocul în politica din România, precum Partidul România în Acţiune, Partidul Dreptate și Respect în Europa Pentru Toți sau Alternativa pentru Demnitate Naţională.

Pe acelaşi subiect

Lista PSD pentru alegerile parlamentare 2024 

Ultimele informaţii arată că de pe lista Partidului Social Democrat pentru alegerile parlamentare 2024 nu lipsesc personaje precum Cristian Popescu Piedone sau Lavinia Şandru. Măcar teoretic, vorbim despre mulţi candidaţi care nu sunt înscrişi oficial în Partidul Social Democrat, dar care speră să dea lovitura prin apropierea de acest partid.

Conform specialiştilor, mutările pot fi cât se poate de simplă. Candidaţi din alte partide, mai slab cotate, se pot înscrie temporar în PSD, pentru a da lovitura, iar apoi, după ce sunt aleşi, pot să revină în partidele pe care le reprezintă.

Lista PNL pentru alegerile parlamentare 2024

Există informaţii care arată că pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile parlamentare 2024 se află numeroşi apropiaţi ai preşedintelui încă în exerciţiu, Klaus Iohannis. Dintre aceştia ar fi Diana Păun, consilier prezidenţial pe probleme de sănătate, sau Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Un alt nume interesant de pe lista PNL este cel al lui Marian Străchinescu, candidat din partea sucursalei Brăila. Marian Străchinescu a fost, până în urmă cu câţiva ani, jucător profesionist de poker.

Lista AUR pentru alegerile parlamentare 2024

Alianţa pentru Unirea Românilor îi aruncă în luptă, la alegerile parlamentare 2024, printre alţii, pe George Simion, nimeni altul decât preşedintele AUR, Gigi Becali, patronul FCSB, campioana en-titre a României la fotbal, sau Lidia Vadim Tudor, fiica fostului lider politic Corneliu Vadim Tudor.

Există informaţii care arată că pe lista AUR pentru alegerile parlamentare 2024 se află şi Ariadna Cîrligeanu. Aceasta a fost implicată într-un moment extrem de controversat, în urmă cu câţiva ani, când a încercat să intre în Palatul Parlamentului având mai multe gloanţe asupra sa.

Lista România Socialistă pentru alegerile parlamentare 2024

Alianţa Politică România Socialistă este o formaţiune politică alcătuită din Partidul Socialist Român şi Partidul Social Democrat al Muncitorilor. Vorbim despre o alianţă politică ce şi-a încercat norocul inclusiv la alegerile europarlamentare din acest an, când a adunat doar aproape 37.000 de voturi dintre voturile exprimate la scrutinul respectiv.

Ca exemplu, România Socialistă mizează acum, în judeţul Prahova, pe doar trei candidaţi, Adrian Virgil Ionescu, Gheorghe Tilică şi Georgiana Mihalea Uţanu, într-o circumscripţie în care inclusiv Partidul Forţa Dreptei propune 14 candidaţi.

Lista Partidul România în Acţiune pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul România în Acţiune este formaţiunea politică ce susţine candidatura independentului Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale 2024. De altfel, Geoană este considerat liderul acestui partid politic.

Din acest motiv nu ar trebui să ne surprindă că, la alegerile parlamentare 2024, PRA mizează din plin pe candidaţi precum fosta jurnalistă Sanda Nicola, cea care, între timp, a devenit chiar purtător de cuvânt al lui Mircea Geoană.

Lista Partidul S.O.S. România pentru alegerile parlamentare 2024

Prin intermediul S. O. S. România, Diana Şoşoacă încearcă să demonstreze că eliminarea sa din cursa pentru Cotroceni a fost o măsură abuzivă. Concret, Diana Şoşoacă s-a trecut pe lista S. O. S. România pentru alegerile parlamentare 2024 şi, dacă eventuala ei candidatură este aprobată, va încerca să demonstreze că este un abuz să nu permiţi unui candidat să candideze la prezidenţiale, dar să-i permiţi să candideze la parlamentare.

Alături de Diana Şoşoacă, formaţiunea politică amintită mizează din plin şi pe experienţa lui Dumitru Coarnă, deputat ales în urmă cu câţiva ani din partea Partidului Social Democrat şi care ar fi fost exclus din PSD după ce ar fi mers în audienţă la Ambasada Rusiei la Bucureşti.

Lista Uniunea Salvaţi România pentru alegerile parlamentare 2024

Uniunea Salvaţi România aruncă în lupta pentru alegerile parlamentare 2024 toate numele grele, în frunte cu foştii primari care nu au obţinut mandate noi în vara acestui an, la alegerile locale.

Vorbim aici, în primul rând, de Clotilde Armand, fost primar la Sectorul 1, personaj politic acuzată, în urmă cu ceva timp, de comiterea infracţiunii de conflict de interese. Clotilde Armand ar fi avut probleme din cauză că s-ar fi numit manager de proiect şi şi-ar fi mărit singură indemnizaţia.

Lista Partidul Național Conservator Român pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Naţional Conservator Român este condus de Cristian Terheş, politician care a mai trecut pe la multe partide precum Partidul Social Democrat, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat sau Alianţa pentru Unirea Românilor.

Unul dintre judeţele în care Partidul Naţional Conservator Român speră să dea lovitura este judeţul Arad, unde are nouă candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi cinci pentru Senat, lista fiind deschisă de antreprenorul Sebastian Tiberiu Pop şi de colonelul în rezervă Liviu Lazăr.

Lista Alianța Național Creștină pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Alianţa Naţional Creştină este una dintre formaţiunile politice proaspăt înfiinţate în România şi care este condusă de Florin Simion, în calitate de preşedinte, şi de Loredan Bot, în calitate de vicepreşedinte.

Partidul Alianţa Naţional Creştină este tipul de partid timid, care încă nu îşi permite să se ia la trântă cu marile formaţiuni politice ale României. Exemplu elocvent este faptul că, la Prahova, din partea acestui partid candidează un singur candidat la alegerile parlamentare 2024, Laurian Dragoş Botoş.

Lista Uniunea Democrată Maghiară din România pentru alegerile parlamentare 2024

Uniunea Democrată Maghiară din România merge la alegerile parlamentare 2024 cu nume precum Marko Attila, condamnat în trecut la închisoare, pentru abuz în serviciu, în diferite dosare instrumentate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Ulterior, Marko Attila a fost achitat, iar acum caută să pună umărul la eforturile depuse de cei din UDMR pentru a obţine cât mai multe mandate în Parlamentul României, astfel încât minoritatea maghiară să fie reprezentată pe măsură.

Lista Partidul Social Democrat Unit pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Social Democrat Unit este o altă formaţiune politică apărută de curând în peisajul politic din România. PSDU este condus de Oana Creţu, în calitate de preşedinte, şi le mai are în echipa de conducere pe Luminiţa Gheorghiu, preşedinte de onoare, sau Doina Ghiţescu, preşedinte executiv.

La alegerile parlamentare 2024, Partidul Social Democrat Unit mizează inclusiv pe candidaţi din diaspora. Vorbim despre Eugen Ştefan, Iordan Gheucă şi Lavinia Răureanu drept candidaţi pentru Senat şi despre Adriana-Ana Pantea, Remus Stănchescu, Fabian-Emilian-Petru Todor, Vasile-Costel Gavrilă şi Oana-Bianca Şerban drept candidaţi pentru Camera Deputaţilor.

Lista Partidul Dreptate și Respect în Europa Pentru Toți pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul DREPT, Dreptate și Respect în Europa Pentru Toți, este un partid politic condus de fostul europarlamentar independent Vlad Gheorghe. Formaţiunea politică a reuşit să atragă membri din diferite alte partide precum USR, PNL, AUR sau UDMR.

La alegerile parlamentare 2024, Partidul Dreptate și Respect în Europa Pentru Toți speră să obţină numeroase voturi din diaspora, unde este reprezentat de candidaţi precum Cezara-Andrada Rondolean, Darius-Constantin Radu, Lazăr-Gigel Monu, Mihaela-Alina Damian sau Ileana Pastorcici.

Lista Partidul Social Democrat Independent pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Social Democrat Independent din România a fost reînfiinţat în 2019, după ce a mai funcţionat, pentru o scurtă perioadă de timp, în perioada mai 1946 - martie 1948. Vorbim, evident, despre un partid desprins din Partidul Social Democrat.

PSDI mizează la alegerile parlamentare 2024 pe nume precum Vasile Muşa, Jan Bordian, Alexandru-Ion Popescu, Florica-Valentina Căpăţînă, Silvia Radu, Mircea-Nicolae Dubere, Nicoleta-Daniela Badea, Elena-Irina Badea, Ionuţ-Octavian Andrei sau Gheorghe-Florin Deaconescu, dar, în primul rând, în readuce în prim plan pe Marian Vanghelie.

Lista Partidul Noua Românie pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Noua Românie este o formaţiune politică ce îl are vârf de lance pe Sebastian Popescu, personaj care şi-a încercat norocul inclusiv la alegerile prezidenţiale din 2019, când a fost cel mai tânăr dintre candidaţi.

Pe lângă o nouă candidatură la prezidenţiale, Sebastian Popescu îşi încearcă anul acesta norocul şi la alegerile parlamentare 2024, deschizând lista PNR de la Senat, în timp ce pentru Camera Deputaţilor se mizează din plin pe experienţa lui Mihai Cristea.

Lista Partidul Ecologist Român pentru alegerile parlamentare 2024

Liderii Partidului Ecologist Român pentru alegerile parlamentare 2024 sunt Alexandru Pânişoară, personaj care şi-a încercat norocul inclusiv la alegerile pentru Primăria Bucureşti, şi Dan Niculae Podaru.

Dan Niculae Podaru este lector universitar doctor, doctor în Ştiinţele Comunicării şi un personaj care şi-a dat demisia din Partidul Naţional Liberal la începutul acestui an. Podaru a fost, printre altele, consilier local la Sectorul 1.

Lista Partidul Patrioților Poporului Român pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Patrioţilor Poporului Român îi aruncă în luptă, la alegerile parlamentare 2024, pe avocatul Mihai Rapcea, pentru Senat, şi pe deputatul Mihai Ioan Lasca, pentru Camera Deputaţilor.

Vă reamintim că Partidul Patrioţilor Poporului Român este condus de Iulian Surugiu, fost lider sindical din Poliţie. Alături de acesta se regăsesc Ştefan Birică, Corneliu Crăciun, Silviu Doru Mocanu sau Florentin Dragu.

Lista Partidul Reînnoim Proiectul European al României pentru alegerile parlamentare 2024

După cum probabil se ştie, Partidul REPER, Reînnoim Proiectul European al României, înseamnă în primul rând Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru. Totuşi, la alegerile parlamentare 2024, listele REPER sunt deschise de alte nume grele.

Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, deschide lista de candidaţi REPER pentru Senatul României, în timp ce la Camera Deputaţilor se mizează din plin pe Dragoş Cătălin Teniţă, care a devenit deputat în 2020 din partea PLUS, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate.

Lista Forța Dreptei pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Forţa Dreptei a fost înfiinţat în decembrie 2021, la iniţiativa lui Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor şi fost premier al României, după ce acesta şi-a manifestat nemulţumirea faţă de colaborarea cu Partidul Social Democrat şi a decis să părăsească Partidul Naţional Liberal, alături de mai mulţi colegi.

La alegerile parlamentare 2023, Partidul Forţa Dreptei mizează pe nume precum Ludovic Orban, care vrea un mandat de deputat, dacă nu dă lovitura la alegerile prezidenţiale 2024, şi Eugen Tomac, care s-a remarcat drept preşedinte al Partidului Mişcarea Populară şi care a bifat mai multe mandate de deputat şi europarlamentar de-a lungul timpului.

Lista Liga Acțiunii Naționale pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Liga Acţiunii Naţionale îl are în prim plan pe Silviu Predoiu, fost ofiţer de informaţii externe şi şef al Serviciului de Informaţii Externe. De altfel, Silviu Predoiu este unul dintre cei care îşi încearcă norocul la alegerile prezidenţiale 2024.

Totuşi, Predoiu s-ar mulţumi şi cu un mandat de senator, obţinut la alegerile parlamentare 2024, în timp ce, la alegerile pentru Camera Deputaţilor, Partidul Liga Acţiunii Naţionale mizează pe Mihai Doru Giugula, avocat condamnat în 2017 pentru fals în declarații în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar care ulterior şi-a obţinut reabilitarea de drept în instanţă.

Lista Partidul Oamenilor Tineri pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Oamenilor Tineri îi aruncă în luptă, la alegerile parlamentare 2024, pe Vali Mariana Aldea, la alegerile pentru Senat, şi pe Răzvan Mirel Chiriţă, la alegerile pentru Camera Deputaţilor. Dar aceştia sunt doar deschizătorii de liste.

Spunem asta pentru că Partidul Oamenilor Tineri mizează şi pe o mulţime de candidaţi proveniţi din diaspora, candidaţi precum Camelia-Ştefania Căpraru, Constantin-Laurenţiu Popa, Alexandru Petrescu, Ionuţ-Cătălin Vrînceanu, Dumitriţa Albu, Dragoş-Costin Ciuciulei, Codruţa-Georgeta Brînduşan, Florentina-Mihaela Crăciun, Eduard Manu sau Andreia Burţilă.

Lista Alternativa pentru Demnitate Națională pentru alegerile parlamentare 2024

Alternativa pentru Demnitate Naţională înseamnă, în primul rând, Alexandra Beatrice Păcuraru Bertalan. Vorbim despre o fostă vedetă de televiziune care îşi încearcă norocul, anul acesta, atât la alegerile prezidenţiale, cât şi la alegerile parlamentare, fiind deschizătoare de listă la alegerile pentru Senat.

Marele favorit al ADN la alegerile pentru Camera Deputaţilor este Ulise Toader, fost, printre altele, director general ROMARM, şef Corp Control şi Anticorupţie şi candidat la alegerile pentru Primăria Sector 3.

Lista Partidul Sănătate Educație Natură Sustenabilitate pentru alegerile parlamentare 2024

După ce şi-a încercat norocul din postura de candidat independent la alegerile pentru Primăria Sector 3 şi a obţinut 16% din voturi, Ana Maria Ciceală deschide, acum, lista SENS pentru alegerile de la Senat.

La alegerile pentru Camera Deputaţilor, cei de la Sănătate Educaţie Natură Sustenabilitate o aruncă în luptă pe Florina Raluca Presadă, fostă reprezentantă a Uniunii Salvaţi România, din partea căreia a obţinut un mandat de senator în 2016.

Lista Partidul Oamenilor Credincioşi pentru alegerile parlamentare 2024

Partidul Oamenilor Credincioşi este reprezentat, la alegerile parlamentare 2024, în special de preşedintele acestei formaţiuni politice, Mihail Edu, personaj care şi-a propus să obţină un mandat de deputat.

Mihail Edu se recomandă drept un personaj care a lucrat la Curtea de Conturi a României şi care s-a ocupat mult timp, în ultimii ani, cu organizarea de excursii turistice şi intermedierea relaţiilor cu diferite firme de transport şi hoteluri.

Pragul electoral este de 5% la alegerile parlamentare 2024

Alegerile parlamentare înseamnă bifarea unui anumit prag electoral pentru îndeplinirea obiectivului. Toată lumea ştie de clasicul prag de 5%, care înseamnă obţinerea a cel puţin 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional.

Totuşi, se poate îndeplini obiectivul de a ajunge în Parlament şi prin bifarea unui prag de 20%, respectiv prin calcularea procentului de 20% din voturile valabil exprimate în cel puțin patru circumscripții electorale.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

alegeri parlamentare parlament vot scrutin
Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Patru zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 25 octombrie. Bani,...
Fanatik.ro
Publicat 23.10.2024
O turbină eoliană a fost transformată într-o căsuță primitoare
spotmedia.ro
Publicat 23.10.2024
O tehnologie unică va fi testată pe căile ferate din Elveția. Potențial...
spotmedia.ro
Publicat 22.10.2024
Câți ani trebuie să ai vechime, ca să primești o PENSIE lunară de 5.000 lei,...
Gandul
Publicat 22.10.2024
Cât de afectați am fi dacă rușii ar pune mâna pe Moldova. Profesoară de la...
Adevărul
Publicat 23.10.2024
FOTO Cine este Cristina Săvulescu, nora regretatei Delia Budeanu și ce mesaj...
A1
Publicat 21.10.2024
Horoscopul zilei de 24 octombrie 2024. Balanțele își găsesc marea iubire....
CaTine
Publicat 23.10.2024
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al...
spynews.ro
Publicat 23.10.2024
O vedetă din anii 90 parchează mașinile de sute de mii de euro ale...
GSP
Publicat 22.10.2024
Cum poate să arate hotelul de patru stele al Simonei Halep din Poiana Brașov!...
Click.ro
Publicat 22.10.2024
Prima roată din istorie ar fi fost creată în Munții Carpați, susțin...
Useit
Publicat 23.10.2024
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea...
Redacţia.ro
Publicat 23.10.2024
Percheziții la familia lui Ioan Crișan, milionarul ucis în atentatul cu bombă...
libertatea.ro
Publicat 23.10.2024
Justin Bieber i-a adus un omagiu lui Liam Payne. Cei doi au interacționat de mai...
ZU
Publicat 23.10.2024
Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromată
Hello taste
Publicat 23.10.2024
Copiii părinților permisivi vs. copiii părinților autoritari. Care sunt...
Deparinti
Publicat 23.10.2024
Fenomen spectaculos pe litoralul românesc. Apa a devenit fosforescentă...
ziare.com
Publicat 23.10.2024
Kerem Bürsin formează un cuplu cu Melisa Tapan. Cine este femeia care l-a...
Happy
Publicat 23.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Tratamentul hormonal în menopauză. Cum acționează în organism
Medicool
Publicat 23.10.2024