Antena LIVE

Curs valutar

Acum este momentul să-ți echipezi mașina cu anvelope la reduceri!

Plănuiești să-ți cumperi niște anvelope noi de iarnă și de vară pentru mașina ta, pentru că toate cauciucurile pe care le ai sunt foarte uzate? Dacă așa stau lucrurile, nu se putea să alegi un moment mai bun pentru achiziția unor cauciucuri noi.

De la 16.11.2018, 11:29
Echipează-ţi maşina de Black Friday cu anvelope la reducere Shutterstock

Plănuiești să-ți cumperi niște anvelope noi de iarnă și de vară pentru mașina ta, pentru că toate cauciucurile pe care le ai sunt foarte uzate? Dacă așa stau lucrurile, nu se putea să alegi un moment mai bun pentru achiziția unor cauciucuri noi. Așa cum probabil că ai observat, unele dintre cele mai importante magazine de pe piața locală au reduceri consistente atât la anvelopele de iarnă cât și la anvelopele de vară. Altex, cel mai mare retailer de electronice și electronicasnice din țară, desfășoară campania de reduceri Blec Fraidei și are la vânzare o gamă variată de anvelope de iarnă și vară. Găsești anvelope la prețuri foarte bune până pe 5 decembrie, cât durează campania Blec Fraidei. Anvelopele sunt disponibile, în limita stocurilor, pe altex.ro și în cele peste 100 de magazine ale companiei. Angajații din magazinele Altex te vor ajuta, dacă vei alege să mergi într-una dintre locațiile retailerului, să iei cea mai bună decizie pentru tine și pentru mașina ta, în ceea ce privește anvelopele de iarnă și cele de vară.

Știm că achiziția a două seturi complete de anvelope necesită o investiție consistentă din partea ta, așa ca am hotărât să te ajutăm cu câteva sfaturi astfel încât să ai grijă cât mai bine și pe termen lung de cauciucurile pe care urmează să le cumperi.

Ajustează-ți stilul de condus ca să te bucuri mai mult timp de anvelope

Îți place să conduci „în forță”? Când ești în trafic, la semafor, pleci foarte repede după ce primești verde? Dacă ai răspuns afirmativ la cele două întrebări, ar fi bine să-ți ajustezi stilul de condus. De ce? Pentru că riști nu doar să-ți uzezi foarte rapid anvelopele, ci și să-ți strici mașina. De asemenea, condusul agresiv crește riscul să faci accidente.

Schimbă-ți anvelopele în funcție de anotimp

Există trei tipuri de anvelope: de vară, all season și de iarnă. Ideal ar fi să folosești doar pe două dintre ele - anvelopele de vară și anvelopele de iarnă. Anvelopele de vară se utilizează, după cum sugerează și denumirea lor, doar când temperaturile sunt suficient de ridicate. Ce înseamnă, mai exact, „suficient de ridicate”? Specialiștii în domeniul auto sunt de părere că mașinile ar trebui să fie echipate cu anvelope de vară când temperaturile se află, constant, peste pragul de 7 grade Celsius. Când afară este mai frig de 7 grade Celsius și/sau când drumurile sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autovehiculele aflate în circulație este nevoie să fie prevăzute cu anvelope de iarnă.

Ai grijă ca fiecare set de anvelope să aibă propriile jante

Dacă îți dorești să bucuri, pentru mulți ani, de anvelopele pe care ai de gând să le cumperi, ia-ți și niște seturi noi de jante pentru cauciucuri. Astfel, nu o să fie nevoie să scoți de pe jante anvelopele de vară ca să le montezi pe cele de iarnă. În cazul în care nu știai, orice scoatere a unui cauciuc de pe jantă poate să-i afecteze durata de viață. Prin urmare, este capital ca anvelopele de vară și cele de iarnă să aibă, fiecare, setul său de jante. Mai mult, este esențial că jantele să nu fie lovite și nici să nu aibă rugină sau alte defecte.  

Fii atent la martorii de uzură

Martorii de uzură reprezintă niște indicatori care îți arată cât de deteriorată este o anvelopă. Martorii de uzură sunt vizibili între canelurile benzii de rulare. În cazul anvelopelor de vară, martorii de uzură trebuie să depășească 1,6 milimetri (mm), pentru ca pneurile să nu prezinte niciun pericol pentru sănătatea ta, a eventualilor pasageri din mașină și a celorlalți participanți la trafic (alți șoferi și pietoni). În ceea ce privește martorii de uzură pentru anvelopele de iarnă, aceștia este obligatoriu să fie mai mari de 4 mm. Ca să ai grijă de tine, de eventualii pasageri și de ceilalți participanți la trafic, verifică periodic nivelul la care se află martorii de uzură de pe anvelopele autoturismului tău.

Acordă atenție depozitării anvelopelor 

Depozitarea corectă a anvelopelor contează foarte mult dacă vrei să nu scoți rapid bani din buzunar ca să-ți cumperi unele noi. O depozitare corectă a anvelopelor presupune să le păstrezi într-un mediu uscat, cu o ventilație foarte bună și departe de lumina directă a soarelui. Totodată, este necesar ca în locul în care alegi să depozitezi anvelopele, fie ele de iarnă sau de vară, temperatura să fie constantă. În plus, ar fi bine ca anvelopele să nu fie depozitate în apropierea unor substanțe chimice sau obiecte ascuțite. Pentru ca anvelopele tale să beneficieze de cele mai bune condiții de depozitare, te sfătuim să apelezi la serviciile unui hotel de cauciucuri. Tot ce va trebui să faci va fi să plătești un abonament lunar, al cărui cost o să fie, cel mai probabil, între 10 și 20 de lei.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Zodiile care își vor schimba viața radical în următoarele zile. Se anunță...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum va fi VREMEA în weekend și ce prognoză este pentru București. Meteorologii...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Satan II are nevoie de doar 3 minute și 20 de secunde pentru a lovi...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024