Antena LIVE

Curs valutar

Când se schimbă antigelul?

Antigelul este unul dintre cele mai importante consumabile ale mașinii tale, care, împreună cu apa distilată, reprezintă lichidul de răcire al cărui scop este să mențină temperatura motorului constantă, indiferent de temperatura exterioară.

De la 14.03.2019, 13:55
WhatsApp
pexels.com

Antigelul este unul dintre cele mai importante consumabile ale mașinii tale, care, împreună cu apa distilată, reprezintă lichidul de răcire al cărui scop este să mențină temperatura motorului constantă, indiferent de temperatura exterioară.

Când vine vorba despre acest antigel, prima întrebare este când se face schimbul acestuia. Am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți păstra motorul mașinii în siguranță. Iată care sunt acestea.

Ce este antigelul?

Pentru ca mașina ta să funcționeze în cele mai bune condiții, indiferent de condițiile meteorologice, este indicat să folosești antigel, ca lichid de răcire al motorului. Acest lichid are rolul de a proteja motorul de îngheț sau supraîncălzire. Antigelul circulă între propulsor și radiator, cu scopul de a menține temperatura motorului constantă, în ciuda condițiilor externe. Totodată, trebuie să știi că există două tipuri de antigel: unul pe bază de glicol monoetilen și altul pe bază de glycol monopropilen. Pentru a afla care dintre acestea este cel potrivit pentru mașina ta este indicat să consulți manualul automobilului, unde producătorul a menționat aceste specificații. Antigelul ar trebui să protejeze motorul mașinii împotriva înghețului. Astfel că, în funcție de temperaturile de afară, trebuie să optezi pentru un lichid de răcire cu o concentrație mai mare de antigel, în perioadele mai friguroase, sau unul cu o concentrație mai scăzută de antigel pentru perioadele mai călduroase.

La ce temperatură fierbe sau îngheață antigelul?

Odată cu trecerea timpului, acest lichid își pierde proprietățile și poate cauza probleme serioase pentru mașina ta. Cu toate acestea, specialiștii recomandă schimbarea antigelului o dată la 3-4 ani. Poate fi indicat să diluezi antigelul cu apă distilată, în funcție de cerințele producătorului. Pentru a măsura punctul de îngheț al antigelului este recomandată utilizarea unui densimetru (care permite celui care îl folosește să calculeze densitatea pe litru a antigelului și să îi determine puritatea). Pe de altă parte, nu este indicat să măsori punctului de îngheț al antigelului în vasul de expansiune sau în timp ce motorul mașinii este pornit, pentru că poți suferi arsuri grave. În anumite concetrații, lichidul de răcire poate rezista până la temperaturi de -40 de grade Celsius. De asemenea, mecanicii sunt de părere că nu ar trebui să amesteci mărcile de antigel între ele, deoarece acest lucru poate avea efecte adverse asupra performanței mașinii. Dacă ești prea ocupat și ai uitat să schimbi antigelul vara, nu ar trebui să îți faci griji, deoarece utilizarea antigelului pe timpul sezonului estival protejează instalațiile de rugină, iar temperatura de fierbere este una mult mai ridicată decât a apei, datorită aditivilor pe care substanța îi conține.

Cât costă antigelul?

Costul lichidului de răcire este o dilema pentru cei mai mulți șoferi. Trebuie să știi că prețul acestuia depăsește rareori suma de 100 de lei. Astfel, nu trebuie să scoți prea mulți bani din buzunar, pentru a-ți proteja motorul de temperaturi extreme, indiferent de anotimpul de afară.

În concluzie, antigelul sau lichidul de răcire este un consumabil care trebuie schimbat la un anumite interval de timp. Pentru ca mașina ta să își păstreze performanțele sau chiar să eviți defecțiunile majore, este recomandat să apelezi la un service specializat pentru schimbul de antigel sau, de ce nu, poți apela la site-urile online care oferă astfel de produse. De exemplu, internetul vine în ajutorul tău și îți oferă o gamă impresionantă de piese auto pentru Audi, Fiat, Ford, Dacia, Opel sau orice altă marcă de mașină ai ales să conduci.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Credeți că România va reuși să atenueze efectele tarifelor vamale impuse de Donald Trump?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025