Din cauza aglomeraţiei şi orelor pierdute în trafic, mulţi români ajung în pragul depresiei
Blocaje, claxoane, nervi, întârzieri şi multe ore în trafic! Toate acestea ne provoacă un stres suplimentar, care pe mulţi îi aduce în pragul depresiei.
De Redactia Observator la 09.10.2018, 16:58Blocaje, claxoane, nervi, întârzieri şi multe ore în trafic! Toate acestea ne provoacă un stres suplimentar, care pe mulţi îi aduce în pragul depresiei. Medicii de la Insitutul Socola din Iaşi spun că în ziua de azi, printre problemele pentru care oamenii ajung să ceară ajutor se numără şi traficul.
Blocajele din trafic au ajuns să ne streseze peste măsură, spun medicii de la spitalul Socola, care aud tot mai mulţi pacienţi că se plâng de aşa ceva.
Roxana Chiriţă, director medical al Institutului de la Socola: Una dintre problemele care s-a pus când s-a mutat insitutul în afara oraşului a fost că e departe, cum o să ajungă angajaţii, cum o să ajungă studenţii, deci iată un alt motiv de stres, avem cu ce ajunge, dar stăm mult în trafic.
Am vrut să cerem de la psihoterapeutul Anca Maftei sfaturi pentru a diminua, pe cât posibil, efectele stresului de la volan, doar că era în trafic. A transmis însă că muzica e cel mai bun prieten în orele de vârf. Dar nu numai.
Anca Maftei, psihoterapeut: Şi actul de a conduce în sine te face să te cunoşti mai bine. sfatul meu e să vă observaţi stările emoţionale de exemplu dacă începeţi să observaţi furia , încercaţi să identificaţi şi tipul de gânduri pe care le aveţi în spatele ei.
Potrivit datelor adunate de centrul de monitorizare a traficului, cel mai aglomerat este marţea, între 8 şi 9 dimineaţa şi după-masa, între 16.30 şi 17.30, în principalele oraşe din ţară. Bucureştenii stau în fiecare zi pe drum cu o oră mai mult decât ar fi normal.