Femeile la volan, tema workshop-ului Wake-UP, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
Prejudecăţile despre femeile la volan, dar şi contribuţia lor în domeniul auto au fost temele workshop-ului „ Wake-UP", organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Salonul Auto Bucureşti. La întâlnire au participat zeci de femei de afaceri şi vedete, poliţişti, dar şi ambasadoarea campaniei „ Wake-UP", Sonia Simionov.
De Redactia Observator la 18.10.2019, 17:43Prejudecăţile despre femeile la volan, dar şi contribuţia lor în domeniul auto au fost temele workshop-ului „ Wake-UP", organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Salonul Auto Bucureşti. La întâlnire au participat zeci de femei de afaceri şi vedete, poliţişti, dar şi ambasadoarea campaniei „ Wake-UP", Sonia Simionov.
Reprezentantele sexului frumos sunt dornice să dărâme mitul femeii la volan, iar workshop-ul "Femeile la volan, între realitate și prejudecăți" a creat cadrul perfect de dezbatere pentru acest subiect. Invitatele au adus argumente pentru ca femeile la volan să fie tratate la fel ca și bărbatii, fără să se simtă discriminate sau inferioare.
Laura Albani, Director Muzeul Național Tehnic: Eu nu văd unde este marea diferență între bărbati și femei, poate în educație, în concepția anumitor bărbați, care au fost crescuți într-un anumit fel, că ei sunt forța, puterea, reprezintă masculinitatea. Evident că femeile au avut contribuții atât la pilotaj, au avut contribuții și la instructori.
Sonia Simionov, ambasadoarea campaniei Wake-UP: Există niște preconcepții, pe mine mă fac mai puternică aceste lucruri, eu sunt genul de om căruia dacă îi razi în faţă inutil, o să râd şi mai tare, pentru că mă amuză mult lucrurile gratuite.
Toţi conducătorii auto sunt egali în faţa legii, fără a se face vreo discriminare, au subliniat şi reprezentanţii Poliţiei Române, prezenţi la eveniment.
Claudiu Costea, Inspector Poliția Rutieră: Polițistul rutier nu are nicio prejudecată, tratează cu aceeași egalitate atunci când oprește un conducător auto sau o doamnă sau o domnișoară. Siguranța tuturor participanților la trafic constituie prioritatea Poliţiei Române.
Anca Cușmir, comisar Inspectoratul General al Poliției Române: Femeile nu sunt la fel de agresive ca bărbații, ci dimpotrivă sunt mult mai puțin agresive ca bărbații la volan. Femeile au mai mult respect fata de ceilalți participanți la trafic și fata de masurile de siguranță.
Dincolo de limite și prejudecăți
Într-un domeniu revendicat de bărbaţi, multe femei încearcă să depăşească limite şi prejudecăţi, dovedind abilităţi îndrăzneţe în automobilism. Laura Savu, iniţiatoarea Woman Rally, a demonstrat că femeile se pot descurca şi cu motoarele puternice.
Laura Savu, inițiatoare Woman Rally: Tema mi se pare una potrivită pentru mine, din această cauză am făcut efortul de a veni de la Cluj și sa fiu aici între voi. Nu consider ca ar trebui să fie asta o prejudecată, pentru ca eu sunt o persoană foarte stăpână pe mine la volan și încerc să încurajez toate femeile în acest sens.
Câte femei lucrează astăzi în designul auto şi cât de mult răspund producătorii nevoilor acestora su
Roxana Ciuhulescu: Sunt femei foarte puternice, care stăpânesc foarte bine volanul. Sunt femei foarte apte și de pe scaunul navigatorului, o avem pe Raluca și din punctul meu de vedere este cel mai bun navigator din campionatul internațional de off road
Sorin Radacineanu, organizator SAB: A fost un workshop extraordinar, au existat multe dezbaterii, în urma cărora am avut ceva de învățat, sa fim puțin mai toleranți la trafic, sa fim mai responsabili, să ne respectăm unii pe ceilalți și sa avem grijaă de noi.
Evenimentul a fost organizat și susținut împreună cu Salonul Auto Bucureşti.