Şoferi bulversaţi de indicatoare pe noul tronson A3. Localităţi afişate pe sens greşit
Avem puţin peste 800 de kilometri de autostradă, dar chiar şi-aşa, de multe ori unii dintre şoferi sunt bulversaţi de indicatoare. Sau trebuie să facă slalom printre bucăţi de panouri rupte de vânt.
De Redactia Observator la 12.01.2019, 22:52Avem puţin peste 800 de kilometri de autostradă, dar chiar şi-aşa, de multe ori unii dintre şoferi sunt bulversaţi de indicatoare. Sau trebuie să facă slalom printre bucăţi de panouri rupte de vânt. Pe un tronson al autostrăzii A3, abia inaugurat, mai multe indicatoare sunt fie anulate, fie greşite. Am găsit, de pildă, unele care conţin numele unor localităţi afişate în sens greşit de mers. Iar pe Autostrada Timişoara - Lugoj, sute de panouri anti-orbire distruse de vânt pun în pericol circulaţia.
Suntem pe A3, între Iernut şi Târgu Mureş. Un tronson inaugurat pe 12 decembrie, anul trecut. Asfaltul este ca-n palmă, dar bucuria ne trece repede.
Pe partea dreaptă, la coborârea de pe autostradă, localităţile Sânpaul, Ungheni, dar şi aeroportul pot fi găsite cu uşurinţă. Acest lucru nu e tocmai real, dat fiind faptul că localitatea Sânpaul este înapoi, pe direcţia de mers către judeţul Cluj.
Mergem mai departe. Dacă urmărim indicatoarele ar trebui să fim convinşi că suntem pe drumul cel bun. Cu toate astea, un alt panou ne arată că mergem şi spre Braşov, Bucureşti sau Târgu Mureş. Doar pentru puţin timp.
Judeţul Braşov a fost scos din calcul la mai puţin de 250 de metri de ieşirea de pe A3, sensul de mers, Iernut - Ungheni.
Şi a apărut... Bacău. E drept, pe direcţia corectă de mers, de această dată, dar ceva mai departe decât Braşovul.
ALIN ŞERBĂNESCU, purtător de cuvânt CNAIR: O să facem tot ce e posibil ca să-i ajutăm pe cetăţeni să se deplasese spre direcţiile în care vor să se deplaseze.
Pe aceeaşi autostradă, multe dintre indicatoare sunt modificate cu ...vopsea roşie. Nu e o problemă atât de mare, dacă facem comparaţie cu Autostrada Lugoj - Timişoara, unde panourile antiorbire au rol de... covor.
ALIN ŞERBĂNESCU, purtător de cuvânt CNAIR: Lipsesc pentru că au căzut din cauza fenomenelor meteo din ultima perioadă şi din cauza zăpezii şi sub influenţa vântului s-au deteriorat practic, acum sunt înlocuite.
Iar dacă mai vine un vânt puternic, ar putea ... deranja şi ziua.
La kilometrul 376 sunt zeci de panouri căzute pe jos. Dacă o bucată de plastic ajunge pe partea carosabilă, poate provoca grave accidente de circulaţie.
În cazul în care aţi greşit direcţia de mers pe autostradă şi vreţi să vă întoarceţi, trebuie să mergeţi până la cea mai apropiată ieşire, chiar dacă asta înseamnă să ocoliţi zeci de kilometri.