Locuri de parcare, păzite "smart", inaugurate în Sectorul 4 al Capitalei (Video)
Bucureştiul duce o lipsă acută de locuri de parcare, aşa că bătălia pentru o astfel de parcelă e deseori strânsă, mai ales în cartierele pline de blocuri.
De Redactia Observator la 13.04.2019, 11:14Bucureştiul duce o lipsă acută de locuri de parcare, aşa că bătălia pentru o astfel de parcelă e deseori strânsă, mai ales în cartierele pline de blocuri. Cu toţii ne-am obişnuit să vedem bidoanele, scaunele, anvelopele sau cine ştie ce alte bariere puse de diverşi şoferi în stradă să securizeze un astfel de loc. Dar asta s-ar putea schimba. În sectorul patru au fost introduse în premieră dispozitive de blocare a locului de parcare, ce se activează cu ajutorul unei telecomenzi şi chiar semnalează vandalizarea sau fortarea de către un alt şofer cu o alarmă.
Autorităţile speră să scape astfel de fenomenul parcărilor abuzive. O practică tot mai des întâlnită mai ales în cazul celor de reşedinţă, unde oamenii care plătesc abonament se trezesc peste zi cu locul ocupat.
Dispozitivul, despre care primarul sectorului 4 spune că ar fi unic în România se găseşte deocamdată într-o parcare inaugurată ieri, vineri. Şoferii îşi pot rezerva un loc timp de o zi sau chiar pentru o lună. Iar plata se face cu cardul, prin sms sau direct la automat.
Ionuţ Gîfdeac, city manager sect 4: Utilizatorul locului de parcare este utilizator pe durata intregii zile. În cursul istoriei s au facut diverse derogari, dar acum nu este cazul avand in vedere ca avem parcari publice la dispozitie.
Numai în sectorul 4 sunt înregistrate aproape 45 de mii de locuri de parcare de reşedinţă. Insuficiente pentru cele aproape 150 de mii de maşini înmatriculate.
Iar în întreg Bucureştiul, situaţia este şi mai gravă: în Capitală şi în judeţul Ilfov, sunt înmatriculate 1,3 milioane de maşini, de peste patru ori mai mult decât numărul locurilor de parcare disponibile.
În încercarea de a găsi o soluţie pentru traficul sufocant din Capitală, autorităţile au creat parcări inter-modale, unde şoferii îşi pot lăsa maşinile pentru a folosi mijloacele de transport în comun.
Acestea însă sunt mai tot timpul goale.