(P) Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră pentru pietoni, conducători de biciclete şi trotinete
Campania națională de educație rutieră realizată pentru a reduce numărul de accidente cauzate de indisciplina pietonilor, a conducătorilor de biciclete și de trotinete electrice este a treia dintre cele șase campanii, din cadrul proiectului „Educație rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, cod MySMIS: 125179. Proiectul a început pe 1 iulie 2020 și se va încheia pe 30 iunie 2023.
De Redactia Observator la 20.04.2022, 17:11Noua campanie abordează două mari teme: pe de o parte indisciplina pietonilor, pe de altă parte indisciplina conducătorilor de biciclete și de trotinete electrice. Aceste cauze au stat la baza unor accidente tragice, soldate în ultimii 3 ani în România cu peste 1.600 de morți și 4.000 de persoane grav rănite.
Principalul motiv invocat de pietoni atunci când încalcă regulile de circulație este faptul că se grăbesc. Din dorința de a scurta timpul petrecut pe drum și de a economisi câteva minute, aceștia ajung de multe ori să-și scurteze propria viață. Materialele informative ale campaniei, atât cele online, cât și cele offline, expun pe larg regulile de traversare, pentru a informa, responsabiliza și determina în același timp pietonii să nu se mai expună la pericole care pot fi fatale.
Conducătorii de biciclete și trotinete sunt sfătuiți să nu trateze mersul pe bicicletă sau pe trotinetă ca pe o joacă și să ia toate măsurile necesare pentru a fi în siguranță. Aceștia primesc informații despre cum să se facă vizibili în trafic prin echipament adecvat, dar și despre dotările corespunzătoare ale vehiculului pe care îl conduc.
Abaterile conducătorilor de biciclete și trotinete sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave.
Dacă ne raportăm la anul 2021, în medie, zilnic o persoană a fost grav rănită într-un accident provocat de abaterile conducătorilor de biciclete și lunar, nouă persoane și-au pierdut viața din același motiv.
Scopul general al proiectului este ca România să devină o țară cu un trafic rutier mai sigur, prin reducerea progresivă a numărului victimelor accidentelor rutiere. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte, astfel încât un număr cât mai mare din populația României să conștientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulație.
Bugetul proiectului este de 31.405.057,97 lei (din care 20.063.345,59 lei - valoare asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, 3.540.590,41 lei - valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată și 7.801.121,97 lei - valoarea neeligibilă inclusiv TVA).
Mai multe informații puteți găsi pe adresa de web: www.politiaromana.ro și pe pagina de Facebook dedicată campaniei „Viața este în mâinile tale - https://www.facebook.com/alegesigurantarutiera/”.
Date contact:
Comisar - șef de poliție George Grigore - Manager de proiect
Telefon - 021.208.25.25
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și