Cei mai periculoși și cei mai prudenți șoferi de pe drumurile țării, conform Poliției Române
Cei mai periculoşi şoferi au sub 25 de ani. Poliţia Română a studiat profilul celor care produc cele mai multe accidente grave. Şoferii începători au reuşit să ajungă în topul celor mai indisciplinaţi conducători auto din România.
De Redactia Observator la 12.07.2019, 23:23- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Cei mai periculoşi şoferi au sub 25 de ani. Poliţia Română a studiat profilul celor care produc cele mai multe accidente grave. Şoferii începători au reuşit să ajungă în topul celor mai indisciplinaţi conducători auto din România. Asta după ce au produs în primele 5 luni ale anului au produs cele mai multe şi cele mai grave accidente rutiere de pe şoselele din ţară.
Potrivit specialiştilor, şoferii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani sunt vitezomani, imprudenţi şi neatenţi, iar acest lucru se vede inclusiv in numărul de accidente pe care-l produc.
În prima jumătate a anului, poliţiştii spun că şoferii sub 25 de ani au provocat cele mai grave accidente. 58 de oameni şi-au pierdut viaţa.
Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, produse de şoferii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, au fost viteza, neacordarea de prioritate pietoni şi neacordarea de prioritate vehicule.
În topul şoferilor periculoşi, pe locul doi sunt cei cu vârste între 26 şi 35 de ani. În aceeaşi perioadă, au cauzat 37 de accidente grave soldate cu 44 de decese. Tocmai din acest motiv, preţul poliţelor RCA a crescut pentru categoriile de risc. Adică, diferenţele dintre şoferii tineri şi ceilalţi mai în vârstă sunt considerabile.
Sergiu Berceanu, broker asigurări: Diferenţa maximă pe aceeaşi maşină, pe aceeaşi zonă, poate să fie cam de maxim 25-30%.
În bani înseamnă şi 500 de lei. Tarifele difera în funcţie de maşina pe care o au, dar şi de regiunea din care provin. De partea cealaltă, şoferii cu mai multă experienţă spun că autorităţile ar trebui să ia măsuri în privinţa teribiliştilor.
Potrivit statisticilor, cei mai disciplinaţi şoferi sunt cei cu vârste cuprinse între 46 şi 55 de ani, care de la începutul anului au provocat 24 de accidente rutiere grave. La jumătate faţă de cei până în 25 de ani.