Elevii unei şcoli din Pitești cer ajutor pentru a încheia un proiect ambițios: o bibliotecă electronică
Elevi ai Liceului Zinca Golescu din Piteşti au fost invitaţii Sandrei Stoicescu asearã, în cadrul seriei zilnice Ajut eu!, de la Antena 1. “Vã iubesc, sunteţi minunaţi!”, le-a spus îndrãgita prezentatoare liceenilor care au cerut ajutor în cadrul campaniei pentru a-şi finaliza un proiect ambiţios, pe care l-au dezvoltat singuri: o bibliotecã electronicã pentru şcoala lor.
De Redactia Observator la 22.12.2019, 12:40Elevi ai Liceului Zinca Golescu din Piteşti au fost invitaţii Sandrei Stoicescu asearã, în cadrul seriei zilnice Ajut eu!, de la Antena 1. “Vã iubesc, sunteţi minunaţi!”, le-a spus îndrãgita prezentatoare liceenilor care au cerut ajutor în cadrul campaniei pentru a-şi finaliza un proiect ambiţios, pe care l-au dezvoltat singuri: o bibliotecã electronicã pentru şcoala lor.
Doi elevi ambiţioşi, pasionaţi de web design şi programare, cãrora ulterior li s-au alãturat sute de voluntari din liceul Zinca Golescu din Piteşti şi-au pus în minte un proiect ambiţios şi au reusit – o bibliotecã electronica pentru şcoala lor. Robert (15 ani) şi Luca (16 ani), cãrora li se mai spune şi “dragonii”, şi-au făcut un fel de adăpost secret în biblioteca şcolii, unde a luat naştere şi cea mai nãstruşnicã idee a lor.
Robert face programare de la vârsta de 7 ani, a fost deja acreditat de Google şi nu a avut nevoie de mai mult de o sãptãmânã pentru a face toatã partea tehnicã a bibliotecii electronice. A urmat apoi introducerea celor peste 32.000 de titluri, iar când credea că totul se va nărui, că n-o să reuşească de unul singur, i s-au alăturat imediat ]200 de voluntari, colegi din şcoală. Au reuşit să introducă până acum, în sistem, peste de 22.000 de cărţi şi nu se opresc aici.
Astfel, drumul cărţii de pe raftul din bibliotecă până la elevul de liceu, devine mult mai scurt şi mai simplu. Esenţial, spune Luca, pentru generaţia care a cam uitat cât de important este cititul. E tare mândru când spune asta. Şi are şi de ce - e un proiect unic, făcut de tineri, pentru tineri, în timpul lor liber şi pe banii lor. Când banii s-au terminat, au fãcut orice pentru a merge mai departe, au mers în tot oraşul ca sã caute sponsori, au ajutat la tot felul de treburi pentru a avansa cu proiectul. Ar mai avea nevoie de aproximativ 7000 de euro pentru mobilier, perdele, lãmpi şi câteva componente periferice sau chiar de obiectele în sine, dacã cineva le poate dona. Elevii au cerut ajutor în cadrul campaniei Ajut eu! pentru ca planul lor sã devinã realitate. Ceicare vor sã ajute, o pot face pe platforma campaniei, www.ajuteu.ro.