3 soluţii pentru un chip care radiază de frumuseţe şi sănătate
Rigorile lumii moderne sunt tot mai mari, aşa încât a devenit firesc ca fiecare dintre noi să caute să-şi îmbunătăţească permanent imaginea.
De Redactia Observator la 03.11.2017, 17:41- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Rigorile lumii moderne sunt tot mai mari, aşa încât a devenit firesc ca fiecare dintre noi să caute să-şi îmbunătăţească permanent imaginea. Chipul este una dintre părţile care reprezintă cel mai bine spiritul, expunând, în acelaşi timp, nivelul de sănătate. Acolo unde este nevoie de îmbunătăţiri, tratamentele şi soluţiile moderne sunt tot mai accesibile şi au efecte garantate. Iată câteva soluţii de acest tip pentru corectarea dinţilor, îmbunătăţirea vederii sau îngrijirea pielii.
1. Cum să ai un zâmbet perfect
Dacă eşti preocupată de îmbunătăţirea imaginii şi sănătăţii dinţilor şi a gingiilor, atunci cu siguranţă un tratament ortodontic este cea mai potrivită soluţie pentru tine. Dinţii strâmbi sau cei care nu sunt aliniaţi corect nu sunt doar inestetici, ci şi mai greu de întreţinut. Aceştia pot fi pierduţi mai devreme din cauza cariilor şi a parodontopatiei şi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ceea ce poate duce la dureri de cap sau dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui. Astăzi există mai multe tipuri de astfel de mici aparate ortodontice moderne care pot corecta aspectul exterior al dinţilor şi care pot fi utilizare indiferent de vârsta la care iei decizia de a-ţi îmbunătăţi imaginea. Toate aparatele dentare funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi a maxilarelor. Este bine de ştiut că orice aparat dentar este alcătuit din elemente de tip „brackets” fixate pe suprafaţa dinţilor, pe toată durata tratamentului, care pot fi realizate din diferite materiale (metalice, ceramice sau transparente), având, de asemenea, arcuri ce controlează mişcarea internă, de îndreptare a zonei dentare. Pe parcursul tratamentului ortodontic, este esenţială asigurarea unei igiene meticuloase şi corecte, realizată cu periuţe de dinţi soft, aţă dentară şi apă de gură. Nerespectarea condiţiilor de igienă orală poate avea unele urmări nedorite, precum apariţia cariilor, a unor afecţiuni la nivelul gingiilor, a eroziunilor dentare sau a unor decalcifieri. Aşadar, odată ce ai optat pentru purtarea unui aparat dentar este foarte important să acorzi o deosebită atenţie tuturor aspectelor ce fac parte din tratamentul respectiv. Numai aşa, la final, te vei putea bucura de un zâmbet perfect şi sănătos.
2. Cum să ai o privire atrăgătoare
Lentilele de contact te ajută nu doar sa priveşti lumea în nuanţa dorită de tine, ci reprezintă o soluţie confortabilă, care înlocuieşte tradiţionalii ochelari. Aceste accesorii, precum lentilele de contact de la Edel Optics pot aduce aceleaşi îmbunătăţiri vederii tale la fel ca şi ochelarii, faţă de care au, însă, şi anumite avantaje clare. De exemplu, dacă ţi se recomandă dioptrii foarte mari, ochelarii cu lentile şi rame foarte groase nu arată deloc bine, motiv pentru care purtarea lentilelor de contact cu respectarea strictă a normelor de igienă poate fi mult mai avantajoasă. De asemenea, câmpul vizual este mai mare în cazul în care porți lentilelor de contact comparativ cu cel al ochelarilor, întrucât acesta nu este limitat de rama ochelarilor. Totuși, trebuie făcută o diferență clară între lentilele de contact cu indicație medicală şi cele care au scop strict estetic. Astfel, dacă doreşti doar o evidenţiere a nuanţei ochilor şi crezi că ţi-ar sta mai bine cu ochi verzi sau albaştri, poţi opta pentru accesorii de vedere fără dioptrii. Pentru un plus de armonie, verifică dacă nuanța pe care ai ales-o se potrivește cu tonul pielii şi cel al părului tău. De asemenea, va trebui să te asiguri că respecţi regulile de igienă impuse de medicul oftalmolog, pentru a nu avea senzaţii de disconfort, iritaţii sau chiar infecţii, la utilizarea lentilelor de contact.
3. Cum să ai o piele netedă şi sănătoasă
Dacă ţi se întâmplă să ai anumite mici neplăceri cauzate de aluniţe, acnee sau cicatrici în zona feţei, tratamentele moderne îţi oferă numeroase opţiuni de tratare şi vindecare completă. Una dintre cele mai utilizate tehnici medicale este intervenţia laser cu CO2. Procedura de reparare a cicatricilor faciale presupune folosirea laserului pentru îndepărtarea stratului superficial al pielii cu ajutorul energiei luminoase pulsate de nivel scăzut sau cu un fascicul luminos continuu. În primele două - trei luni după intervenţia medicală cu laser pot să apară unele efecte adverse temporare, precum înroşirea pielii şi, în acelaşi timp, există o mică perioadă de recuperare a ţesuturilor, în care este necesară urmarea, cu mare atenţie, a sfaturilor medicale. Unele cicatrici sunt vindecabile total, altele, în funcţie de gravitatea lor, au un procent mai mic de recuperare, fiind necesare mai multe intervenţii programate pe o durată mai lungă de timp. Dacă ai aluniţe pe faţă, acesta nu este, neapărat, un lucru rău pentru că un astfel de semn discret pe obraz sau deasupra buzei a fost considerat, întotdeauna, de-a lungul timpului, un semn de frumuseţe. Dacă acestea sunt prea multe, ele pot fi, însă, inestetice. Înainte de a le îndepărta, este obligatoriu să te consulţi cu medicul dermatolog pentru că, deşi cele mai multe sunt inofensive, există şi cazuri în care acestea indică prezenţa cancerului de piele. Metodele prin care poţi scăpa de ele sunt multiple, de la tratamente naturiste, până la proceduri mai complexe precum excizia, îngheţarea cu nitrogen lichid, cauterizarea sau terapia cu laser. Ca şi în cazul dinţilor şi al ochilor, sănătatea pielii feţei poată fi îmbunătăţită cu ajutorul tratamentelor moderne, iar aspectul chipului tău nu are decât de câştigat din toate aceste mici transformări, sporindu-ţi substanţial încrederea în tine.
Sursa foto: https://stocksnap.io/photo/EPNK1H7KBP