Ce este "marea demisioneală postpandemică"? Fenomenul care schimbă trendul pe piaţa muncii
Pe piaţa muncii a apărut un nou tren şi un nou termen folosit de specialişti - marea demisioneală postpandemică. Pandemia şi munca de la distanţă au adus în viaţa angajaţilor schimbări care i-au făcut să-şi reconsidere priorităţile, cariera, pasiunile şi munca. Aşa că experţii sunt de părere că după pandemie va apărea şi un val uriaş de... demisii. Mai ales în rândul tinerilor, care vor alege aventura şi noile oportunităţi după luni bune de stat în casă.
De Redactia Observator la 27.05.2021, 14:24Specialştii spun că atunci când există incertitudine, oamenii au tendinţa să rămână pe loc, ceea ce s-a întâmplat în timpul pandemiei. În schimb, atunci când se încheie, au tendinţa să-şi dorească şi mai tare să le fie bine, mai ales după o perioadă rea.
Ne uităm aşadar la revelaţiile angajaţilor. În primul rând au început să aprecieze mai mult timpul petrecut în familie şi munca de la distanţă şi au început să reconsidere proiectele ce ţin de hobby-uri. Lucruri care îi pot face pe oameni să nu mai vrea un program de muncă de la 9 la 17 la birou.
Revelaţiile angajaţilor în pandemie
- Timpul petrecut în familie
- Munca de la distanţă
- Proiecte ce ţin de hobby-uri
Marea "demisioneală" din SUA
În ultima perioadă au apărut o mulţime de informaţii care sugerează un exod de proporţii al angajaţilor, cel puţin în America, cea mai mare ecomomie a lumii.
Un sondaj recent arată că 1 din 4 angajaţi americani se gândesc să demisioneze după ce trece ameninţarea pandemiei, iar un alt studiu arată că peste jumătate dintre angajaţii nord-americani intenţionează să caute un nou loc de muncă anul acesta.
Înainte de pandemie procentul era de doar 15%.
Motivele valului de migraţie al angajaţilor
Să vedem şi motivele: printre ele regăsim nemulţumirea faţă de echipele de conducere. Alţii caută un echilibru mai bun între viaţa profesională şi viaţa privată şi mulţi spun că se simt epuizaţi, în special cei care sunt şi părinţi.
Specialiştii sugerează că persoanele care intenţionează să caute un nou loc de muncă simt că s-au împotmolit. Mulţi sunt îngrijoraţi de lipsa progresului în carieră, dar sunt preocupaţi şi cu privire la dezvoltatea competenţelor. Oamenii simt că au lucrat foarte mult, dar că nu mai văd cu adevărat oportunităţi de a progresa