CNAIR a lansat licitaţia pentru tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău! Contractul este estimat la o sumă cu multe zerouri!
Contractul de peste 215 milioane euro, fără TVA, privind proiectarea şi execuţia celor aproximativ 60 de km ai tronsonului Suplacu de Barcău – Borş, parte din autostrada Bucureşti-Borş (A3), a fost transmis luni spre Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru a fi publicat, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), informează News.ro
De Redactia Observator la 22.08.2017, 09:05Contractul de peste 215 milioane euro, fără TVA, privind proiectarea şi execuţia celor aproximativ 60 de km ai tronsonului Suplacu de Barcău – Borş, parte din autostrada Bucureşti-Borş (A3), a fost transmis luni spre Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru a fi publicat, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), informează News.ro
Autostrada A3, din care sunt operaţionale doar două secţiuni, va avea o lungime de peste 600 de kilometri şi va face legătura între Bucureşti şi graniţa cu Ungaria.
Proiectul trimis la SEAP este împărţit pe trei loturi: Suplacu de Barcău-Chiribiş (26 de km), Chiribiş-Biharia (29 de km) şi Biharia-Borş (5 km).
”Cu o valoare însumată de peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul urmează să prevadă o perioadă de proiectare de 6 luni şi o perioada de 18 de luni pentru construcţie”, se arată în comunicat.
Perioada de garanţie a lucrărilor, prevăzută în documentaţie, este cuprinsă între 5 şi 10 ani, în funcţie de opţiunea afertanţilor. Pentru acest proiect, prevăzut în Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse într-un interval de trei luni din momentul publicării.
La fel ca alte contracte scoase la licitaţie în acest an de CNAIR, contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău- Borş va conţine o serie de condiţii precum eliminarea posibilităţii judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizaţiei de construcţie doar după avizarea proiectului tehnic precum şi stabilirea clară a nivelului sancţiunilor aplicate constructorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele şi calitatea lucrărilor, potrivit companiei.
Sursă: News.ro