Carnea de porc s-a scumpit şi cu 20% faţă de Crăciunul trecut
A început nebunia cumpărăturilor. Iar cozile din faţa vitrenelor cu carne de porc par nesfârşite, deşi s-a scumpit şi cu 20% faţă de anul trecut
De Redactia Observator la 18.12.2017, 00:11- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
A început nebunia cumpărăturilor. Iar cozile din faţa vitrenelor cu produse din carne par nesfârşite, la orice oră din zi. În pieţe, oamenii aşteaptă chiar şi trei ore în magazine producătorilor.
Muşchiuleţ, ceafă, cotlete, galantarele sunt pline, iar clienţii, nelipsiţi de dimineaţă şi până seara. Că doar nu-i legumă cum e porcul. Deşi, cântăreşte cel mai greu în buget.
În piaţă, oamenii au petrecut ore în şir la coadă. Aici, clienţii au legături speciale cu mulţi dintre producători. Se cunosc de ani de zile şi au încredere în produse de calitate.
Între magazinul din piaţă al unui producător şi hipermarket sunt diferenţe de câţiva lei.
Muşchiul ajunge până la 25 de lei, ceafa de porc, 17 lei. Totuşi, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul cărnii e mai mare cu 20%. Patronatele justifică scumpirile prin cheltuieli mai mari cu transportul, după noul preţ al carburanţilor.