INCREDIBIL! Iată ce PROPRIETĂŢI vor avea roşiile viitorului
La centrul de cercetări al grupului elvețian Syngenta din Sarrians (aproape de Avignon, Franța) se lucrează la crearea unor legume ale viitorului, care nu se vor mai strica
De Redactia Observator la 10.07.2014, 15:22- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
La centrul de cercetări al grupului elvețian Syngenta din Sarrians (aproape de Avignon, Franța) se lucrează la crearea unor legume ale viitorului, care nu se vor mai strica
Astfel, roșiile de tip FW 13, de culoarea mierii, nu se vor strica, ci se vor stafidi. "Aceste roșii se comportă ca și curmalele, pierd apă și conținutul de zahăr crește. Cu alte cuvinte, se stafidesc fără să se strice", spune cercetătorul Sylvain Bontems, citat de 20minutes.ch.
Crearea unui nou fruct sau a unei noi legume este ușoară pe hârtie. Cu totul altfel stau lucrurile în realitate. "Iei un părinte A de dimensiuni mari, rezistent la paraziți, dar puțin faimos. Și un părinte B, mai mic, însă cu un fruct frumos. Faci din ele un hibrid", dar fără nicio modificare genetică, explică acesta.
Sunt necesari 10-15 ani de cercetări înainte de comercializare și nu toate creațiile marilor grupuri agrochimice și de semințe sunt validate.
GEVES, Grupul de analiză și control al soiurilor și semințelor, este cel care hotărăște înscrierea în catalog a unui soi, deschizând astfel calea comercializării lui în Europa. Potrivit criteriilor sale, un soi nou trebuie să fie "distinct, omogen și stabil". Circa 600 de soiuri noi sunt înscrise anual în registrul francez (care se adaugă la cele 9.000 înscrise deja).