Investiții absurde în România. Milioane de euro pe un stadion cu gazon distrus şi fântâni în sate fără apă potabilă
Un parc unde se joacă un singur copil. Un stadion cu gazonul distrus şi 30 de fântâni construite într-un sat fără apă potabilă. Nu sunt bancuri, este realitatea din satele româneşti, dezvăluită de colegii noştri de la În premieră.
De Redactia Observator la 29.06.2018, 22:46Un parc unde se joacă un singur copil. Un stadion cu gazonul distrus şi 30 de fântâni construite într-un sat fără apă potabilă. Nu sunt bancuri, este realitatea din satele româneşti, dezvăluită de colegii noştri de la În premieră.
Ce este acum un maidan pârjoliot de soare trebuia să fie perla comunei Valea Ierii, din judeţul Cluj. Primarul de aici a cheltuit un milion de lei - bani de la guvern - pentru visul de a avea un stadion demn de Liga I. Construcţia a început în 2011. Stadionul urma să aibă un gazon perfect chiar şi pe secetă. Pentru asta s-au montat aspersoare controlate prin computer.
Însă aspersoarele sunt alimentate dintr-un râu care a fost deviat tocmai pentru construcţia stadionului. Noul curs a umplut apa cu mâl. Aşa s-au distrus şi aspersoarele, şi gazonul.
Valea Ierii nu este singurul loc în care rezultatele au fost un dezastru.
În comuna Sânpetru din Cluj zac ruinele a ceea ce trebuia să fie un stadion cu nocturnă, tribune şi pistă de atletism.
Milioane de euro au fost pompate la sate şi pentru crearea de spaţii verzi. Chiar şi într-o localitate situată în mijlocul unei păduri de 2.600 de hectare.
Chiar şi aşa, în comuna Cungrea, din Olt, s-au ridicat opt parcuri. Unul este lângă un dispensar abandonat, iar altul lângă o şcoală în care nu se mai ţin ore.
Un dezastru s-a dovedit a fi şi investiţia unui primar din Dolj, care a cheltuit 300.000 de lei pe 30 de fântâni cu apă imposibil de băut, plină de nitraţi şi nitriţi. Ce mai contează, când privite de sus, arată aşa de bine.