O delegație FMI vine la Bucureşti în perioada 3-7 februarie. Care este scopul declarat al vizitei
O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va efectua o vizită la Bucureşti, în perioada 3-7 februarie, a anunţat Geoff Gottlieb, reprezentant regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, într-un comunicat remis, joi, Agerpres.
De Redactia Observator la 16.01.2025, 11:39- Liderul grupării Hells Angels București, condamnat la 25 de ani de închisoare în SUA. DETALII la Observator 19:00, la Antena 1
- A fost prins hoțul picioarelor amputate de la Spitalul Cantacuzino din Bucureşti. Cum şi-a motivat fapta în faţa poliţiştilor
"Echipa FMI se va întâlni cu reprezentanţi ai noului Guvern român şi ai Băncii Naţionale a României pentru a analiza recentele evoluţii financiare şi economice şi a actualiza perspectivele macroeconomice. Misiunea va fi condusă de Joong Shik Kang, care l-a înlocuit pe Jan Kees Martijn ca şef al misiunii FMI în România. Martijn a obţinut un nou post, în linie cu politicile interne ale FMI", potrivit comunicatului.
Joong Shik Kang, de naţionalitate sud-coreeană, este în prezent şeful misiunii FMI în România şi Grecia. Anterior, el a fost şeful misiunii FMI în Hong Kong şi adjunct al şefului misiunii FMI în China. Anterior, el a fost asistentul directorului Departamentului Asia şi Pacific şi şef al misiunii FMI în Insulele Marshall. El a studiat economia la Universitatea din Seul şi are un doctorat în economie obţinut la Universitatea Wisconsin-Madison.
România nu are în prezent împrumuturi la FMI
În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.
Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei.