Cu cât au scăzut prețurile apartamentelor din București în 2018
Dacă te gândești de ceva vreme să îți cumperi casa care să îți poarte numele în București, e bine să știi că prețurile locuințelor din capitală au scăzut în prima jumătate a acestui an.
De Redactia Observator la 18.07.2018, 10:26- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Dacă te gândești de ceva vreme să îți cumperi casa care să îți poarte numele în București, e bine să știi că prețurile locuințelor din capitală au scăzut în prima jumătate a acestui an.
Apartamentele din București au început să se vândă într-un număr mai mare după jumătatea lunii februarie, când programul Prima Casă a devenit operațional și peste 4.000 de dosare au fost aprobate pentru un credit imobiliar. Bucureștenii au fost, în cea mai mare parte, interesați de achiziția apartamentelor cu două camere. Dacă ești curios să afli care au fost cele mai căutate cartiere și unde îți poți cumpăra o locuință cu mai puțini bani, am pregătit mai jos date importante și cifre exacte pentru evoluția pieței imobiliare din capitală.
Care au fost cele mai mari scăderi de preț înregistrate
Cea mai mare scădere de preț înregistrată la întreg nivelul Bucureștiului a fost cea din zona 13 Septembrie, unde apartamentele s-au ieftinit cu peste 6%. Concret, cine a ales să își cumpere o locuință cu două camere aici, a scos, în medie, din buzunar, puțin peste 72.000 euro. 13 Septembrie este și singura zonă din capitală unde prețurile au scăzut, față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2017, pentru același apartament ar fi trebuit să cheltuiești 81.000 euro.
Tot la capitolul scăderi s-au încadrat și zonele Unirii, unde apartamentele au scăzut cu 5,6%, Universitate, unde prețurile s-au depreciat cu 4,4% și Moșilor-Dacia, unde investitorii imobiliari au putut economisi peste 4% din valoarea prețului apartamentelor față de anul trecut. Alte scăderi considerabile de preț au fost înregistrate în zonele 1 Mai-Domenii (de peste 3%), Rahova-Sebastian (de aproape 3%), și Ștefan cel Mare-Tei (de 2,4%).
În ce zone au crescut prețurile apartamentelor
Zona Gara de Nord-Grivița se pare că a fost mai căutată în ultimul an, motiv pentru care prețurile locuințelor din aceste cartiere au mai crescut în cifre. Cu aproape 13% mai mult au fost nevoiți bucureștenii să plătească pentru același apartament cu două camere care în 2018 costă aproape 57.000 euro. Cumpărătorii au mai fost atrași de zonele Dorobanți, unde prețurile au crescut cu aproximativ 8%, dar și de Drumul Taberei sau Ghencea, unde valoarea locuințelor a înregistrat o creștere de 2%, față de 2017.
Cât costă, concret, apartamentele din București în principalele zone ale orașului
Dacă te-ar avantaja zona 1 Mai-Domenii, trebuie să știi că aici un apartament cu două camere costă aproape 70.000 euro, în vreme ce unul în perimetrul Alba Iulia-Decebal-Muncii valorează aproximativ 106.000 euro. Ceva mai ieftine sunt apartamentele din zona Aviației, unde va trebui să plătești pentru două camere peste 102.000 euro. Aproape 60.000 de euro va trebui să investești într-o locuință din Colentina sau Obor, în vreme ce în Drumul Taberei și Ghencea, același apartament ar costa peste 53.000 euro. Dacă îți place zona, dar vrei să ai acces și la metrou, poți opta pentru un apartament în Militari, care costă, în medie, 58.000 euro, cam la fel ca cele din zona Crângași, care valorează puțin peste 60.000 euro.
Informațiile din cadrul acestui articol au fost preluate de pe site-ul economica.net.