Antena LIVE

Prima cultură de sparanghel, sfințită de preoți și celebrată cu șampanie

Sfinţită de preoţi şi binecuvântată de ministrul Agriculturii, prima mare cultură de sparanghel din România a dat şi roade. Cu şampanie şi pâine cu sare, aşa a fost sărbătorit momentul. Un festivism. agricol, e drept, ceva mai rar.

De la 05.04.2019, 00:08

Sfinţită de preoţi şi binecuvântată de ministrul Agriculturii, prima mare cultură de sparanghel din România a dat şi roade. Cu şampanie şi pâine cu sare, aşa a fost sărbătorit momentul. Un festivism. agricol, e drept, ceva mai rar. Investitorii nemţi au privit cu seriozitate momentul. Până acum, planta a crescut la noi doar în grădini. Ajutată şi de clima Bărăganului, iese mai fragedă şi mai puţin fibroasă ca cea din străinătate. Sparanghelul este supranumit şi "aurul alb".

Cu binecuvântările preoţilor pe fundal, primari, diplomaţi şi chiar ministrul Agriculturii s-au adunat să vadă minunea de la Giurgiu.

Cu 170 de hectare cultivate, cultura de sparanghel inaugurată astăzi este cea mai mare din ţară. Este investiţia unui om de afaceri din Germania, care a găsit în România condiţiile pe care le căuta.

Josef Jakobs, proprietarul culturii: Clima va fi foarte bună, solul este foarte bun. Sunt multe motive pentru a investi, aici, în România.

Petre Daea, Ministrul Agriculturii: Eu vă asigur că sparanghelul produs în România va fi cel mai bun. Solul din România şi condiţiile climatice dau o specificitate a produsului ridicând nivelul gustului şi plăcerea de a fi mâncat.

Sparanghelul are un conţinut bogat de calciu şi potasiu şi este recomandat în dieta oamenilor cu probleme cardiace. De asemenea, asigură o digestie mai bună datorită fibrelor. Nici gustul nu este de neglijat.

Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei: Sparanghelul, în Germania, este numit aurul alb. De ce alb, pentru că nouă ne place sparanghelul alb, în special. Dar poate aici, în România, ar putea fi sparanghel alb cu mămăligă, nu?

Tot sparanghelul alb, cultivat pe 35 de hectare, va pleca la export. Pentru sparanghelul verde, există deja contracte cu marile lanţuri de magazine din ţara noastra.

Mădălina Andrei, bucătăreasă: Cel mai delicios este sparanghelul verde. Vă asigur! Cu puţin parmezan deasupra şi ulei de măsline şi puţin sos de usturoi este extraordinar.

O jumătate de kilogram de sparanghel costă 19 lei. Pentru că în România sparanghelul a crescut doar în grădini de mici dimensiuni, până acum bucătarii au folosit doar plantele din import.

Mădălina Andrei, bucătăreasă: Vă asigur că nu are acelaşi gust ca al nostru. Cel românesc este cel mai bun. Este foarte moale faţă de celălalt străin, ca să vă zic aşa. Nu are foarte mult fibre cum are acela din import.

Sparanghelul este o garnitură ideală pentru peşte sau carnea de vită.

Ți-a plăcut acest articol?

social observator19 cultura sparanghel romania preoti
Întrebarea zilei
Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

În vacanţă, în ţară

În vacanţă, în străinătate

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură...
Fanatik.ro
Publicat 05.05.2024
Locul din România unde se găsește cea mai pură apă. Se află la trei ore de...
Fanatik.ro
Publicat 05.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Orașul din România în care este cel mai frig. Meteorologii Accuweather anunță...
Gandul
Publicat 05.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care...
Useit
Publicat 05.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024