PROIECTUL SECRET la care lucrează Apple
Compania americană, care tocmai a lansat un nou model de iPhone, realizează în secret teste cu maşini autonome în scopul dezvoltării de soluţii software pentru acestea.
De Redactia Observator la 02.10.2016, 23:00- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Compania americană, care tocmai a lansat un nou model de iPhone, realizează în secret teste cu maşini autonome în scopul dezvoltării de soluţii software pentru acestea.
Nume de cod Titan, proiectul Apple de dezvoltare de maşini autonome, a trecut la etapa de testare în secret pe drumuri publice. Însă, conform unui articol publicat în The New York Times, Apple a schimbat focusul proiectului din cauza numeroaselor probleme cu care s-a confruntat.
Iniţial, Apple a dorit să creeze un produs complet, care să includă maşina şi software-ul necesar. Odată cu venirea la conducere a lui Bob Mansfield, direcţia de dezvoltare s-a schimbat, iar Apple a fost nevoită să taie mai multe locuri de muncă.
Mansfield a schimbat focusul de la dezvoltarea unei maşini autonome la crearea de software pentru maşinile autonome.
Înainte de această decizie, timp de 18 luni, Apple a lucrat şi a angajat peste 1.000 de oameni pentru dezvoltarea unei maşini autonome. Conform celor de la The New York Times, compania condusă de Tim Cook s-a lovit de probleme ”de nerezolvat” care au făcut ca pretenţiile Apple să se rezume, cel puţin pentru moment, la software-ul pentru maşini autonome.
Se pare că şefii Apple au concluzionat că produsul cu care vor ieşi pe piaţă nu aduce nimic în plus faţă de ceea ce pot oferi rivalii. În schimb, software-ul Apple ar putea fi folosit de producătorii tradiţionali de maşini autonome care au pierdut startul în cursa condusă de Tesla.
În afară de compania lui Elon Musk, piaţa maşinilor autonome mai are pretendenţi precum Uber, care deja a lansat un program pilot de drive sharing cu maşini autonome, sau Google, care testează deja de mulţi ani software-ul necesar conducerii autonome.