Mere stricate livrate unei şcoli din Suceava, amenzi usturătoare (Video)
În timp ce autorităţile dezbat, de luni de zile, pe marginea mesei calde pe care elevii români ar trebui să o primească, la o şcoală din Suceava, copiii primesc mere stricate.
De Redactia Observator la 13.03.2019, 17:56În timp ce autorităţile dezbat, de luni de zile, pe marginea mesei calde pe care elevii români ar trebui să o primească, la o şcoală din Suceava, copiii primesc mere stricate. Deşi conducerea şcolii susţine că fructele nu au ajuns la cei mici, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare n-au stat la discuţii.
Peste 250 de kilograme de astfel de mere urmau să ajungă pe băncile celor 1.300 de elevi ai Şcolii nr. 11 din Suceava. Au fost confiscate însă de cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară, după ce mai mulţi părinţi au semnalat pe Facebook că, în ultima vreme, copiii lor primesc fructe stricate.
"Am primit mere care au mai avut probleme lovituri sau care nu rezistau mai mult de 2-3 zile in spatiile noastre de depozitare desi în camera noastra se inreg frecvent 15 grade. Elevii nu au fost pusi nicio secunda in pericol pt ca nu li s-au distribuit fructele deteriorate" a declarat Anca Gulei, directorul adjunct de la Scoala Generală nr.11 din Suceva.
Însă autorităţile vor acum să controleze toate şcolile din judeţul Suceava.
"Responsabilul pentru recepţia, depozitarea merelor şi păstrarea lor a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.2000 de lei. A fost verificat şi furnizorul merelor din judeţ care a fost sancţionat cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea normelor de igienă şi întreţinerea spaţiilor de depozitare a merelor" a spus Dan Corneanu, director DSVSA Suceava.
Mai ales că, deşi elevii nu se ating de fructe, cei care distribuie merele în şcoli îşi primesc banii de la Consiliul Judeţean Suceava.
"Contractul de livrare a fructelor proaspete catre scoli in cadrul programului guvernam a fost atribuit prin licitatie public unei asocieri de firme dar mai departe obligativitatea constatarii calitatii fructelor respective apartine conducerii scolilor" a declarat Viorel Seredenciuc, vicepresedinte al CJ Suceava.
Până acum, niciun părinte nu a făcut vreo plângere la Inspectoratul Şcolar sau la şcoala unde au ajuns merele stricate.