Contestaţii BAC 2021. Procedura pentru cei care sunt nemultumiţi de note
Astăzi, 5 iulie, au fost afişate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2021. Rezultatele au fost afişate la avizierele liceelor.
De Redactia Observator la 05.07.2021, 14:15Cei care sunt nemulţumiţi de note pot depune constestaţii, tot astăzi, în intervalul 12:00 - 18:00. Contestaţiile pot fi depuse fizic, la liceele în care elevii au susţinut examenul de Bacalaureat 2021, dar şi online.
Cum se depun contestaţiile la Bacalaureat 2021
Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, şi anul acesta elevii au opţiunea de a depune contestaţii online. Contestaţiile trebuie depuse sau transmise astăzi, 5 iulie, până la ora 18:00.
Note bacalaureat 2021 - edu.ro. Situația pe județe și în București, privind rezultatele la BAC
Pentru că o contestaţie să fie aprobată, elevii trebuie să completeze şi să semneze o declaraţie tip în care se menţionează că nota acordată după contestaţie poate modifica nota iniţială prin creştere sau descreştere.
Harta rezultatelor la BAC 2021. Cele mai multe note de 10 au fost la logică
"Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora", se arată într-un comunicat la Ministerului Educaţiei.
În cazul elevilor care nu au împlinit 18 ani, declaraţia tip necesară depunerii contestaţiei la Bacalaureat 2021 va fi semnată de părinţi sau de reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale, care includ şi rezultatele de după soluţionarea contestaţiilor, vor fi anunţate pe 9 iulie.
Contestaţii Bacalaureat 2021. Cum se face evaluarea unei lucrări
Potrivit metodologiei, o contestaţie la probele scrise se depune la centrul de examen la care elevul a susţinut examenul de Bacalaureat 2021. Preşedintele, unul dintre vicepreşedinţi, secretarul sau unul dintre membrii comisiei primesc contestaţiile şi le înregistrează.
Un delegat al comisiei din centrul de examen prezintă constestaţiile la centrul zonal de evaluare, iar după centralizarea şi secretizarea lucrărilor se trece efectiv la reevaluarea lucrărilor. Preşedintele comisiei de contestaţii este cel care analizează notele iniţiale în comparaţie cu cele acordate după reevaluare.
În situaţia în care diferenţa dintre nota iniţială şi cea acordată după soluţionare contestaţiilor este mai mare sau mai mică de 1,50 puncte preşedintele comisiei de contestaţii cere o a treia comisie care să analizeze lucrările. Cea de-a treia comisie este una independentă faţă de primele două, iar nota pe care această comisie o va acorda va fi şi cea finală. Nota finală nu mai poate fi modificată, aceasta fiind nota cu care respectivul elev a încheiat examenul de Bacalaureat 2021.
Rezultatele la Bacalaureat vor fi publicate anonimizat
La Bacalaureat 2021 s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. La prima probă s-au prezentat însă doar 117.807 elevi, conform datelor prezentate de Ministerul Educaţiei. Acum vin și rezultatele, care sunt publicate pe bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen. Observatornews.ro vă ține la curent cu rezultatele de la BAC 2021, afișarea primelor rezultate fiind programată pe 5 iulie, până în ora 12:00.
Ca urmare a intrării în vigoare a GDPR, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat. Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, care va fi distribuit la examenul de bacalaureat..
Pe site-ul Edu.ro, luni, lista de note va fi însoțită de coduri, în loc de nume și prenume. Astfel, doar cei care au un cod pot vedea nota din dreptul acestuia. Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Bacalaureat 2021 - calendar sesiunea de toamnă
Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Astfel, Bacalaureat 2021 are şi o sesiune de toamă, organizată pentru elevii care nu au promovat examenul în prima sesiunea, a celor care au promovat examenele de corigenţe dar şi a celor care nu au putut să se prezinte la data stabilită inițial din cauza pandemiei Covid-19.
Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie în sesiunile următoare. În cazul nepromovării, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5.
- 19 - 26 iulie 2021 - Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
- 16 august 2021 - Limba și literatura română - proba E.a) - proba scrisă
- 17 august 2021 - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă
- 18 august 2021 - Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - proba scrisă
- 19 august 2021 - Limba și literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă
- 23-31 august 2021 - Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale
- 31 august 2021 - Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 - 18,00)
- 1- 3 septembrie 2021 - Rezolvarea contestațiilor
- 3 septembrie 2021 - Afișarea rezultatelor finale
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și