Elevii, motivaţi de părinţi cu bonusuri substanţiale pentru a lua BAC-ul în toamnă
Bacalaureatul de toamnă vine cu surprize pentru elevi. Nu de la Ministerul Educaţiei, ci de la părinţii lor. Cu speranţa că tinerii vor trece măcar a doua oară examenul maturităţii, părinţii le promit cadouri speciale. O maşină, o petrecere sau un plic cu bani sunt câteva dintre recompense.
De Redactia Observator la 21.08.2019, 21:57Bacalaureatul de toamnă vine cu surprize pentru elevi. Nu de la Ministerul Educaţiei, ci de la părinţii lor. Cu speranţa că tinerii vor trece măcar a doua oară examenul maturităţii, părinţii le promit cadouri speciale. O maşină, o petrecere sau un plic cu bani sunt câteva dintre recompense. Chiar şi aşa, proba scrisă la limba română nu i-a inspirat pe mulţi dintre ei.
În glumă sau nu, Mihai Adrian este mândru că ştie să răspundă la întrebarea colegilor. Povesteşte că părinţii au plătit aproape o mie de euro pentru meditaţii în această vară, ca să fie siguri că ia Bacul. Şi nu doar atât! I-au promis o răsplată substanţială dacă vine acasă cu media 6.
Mihai Adrian Gabriel, absolvent liceu: O să mă bag la şcoală a doua zi după rezultate. O să primesc o maşină, o să-mi fac majoratul, că nu mi l-am făcut din cauză că nu mi-am luat Bacul plus alte beneficii
Şi nu e singurul care se laudă cu asta.
Un alt absolvent de liceu spune că "dacă iau Bacul, tăticul meu mi-a zis, tati, îţi dau 50 de milioane, faci ce vrei tu cu ei. Ce fac cu ei? O să îmi schimb jantele la maşină, suspensie faţă, spate şi mai vedem".
Rămâne de văzut dacă şi reuşesc. Pentru că cei mai mulţi recunosc sincer că nu au învăţat prea mult.
Dacă în sesiunea de vară elevii au profitat si de ultimul minut ca să scrie ceva pe foaia de examen, acum tinerii se grăbesc să iasă din sală. Noroc însă că timpul minim de stat în sala de examen este de o oră şi jumătate.
Cei 43 de mii 500 de candidaţi care s-au înscris la Bacalaureatul de toamnă au avut de redactat un eseu de 400 de cuvinte despre un text din Liviu Rebreanu sau George Călinescu.
Iulia Pop, profesoară de limba română: Este un subiect pe care copiii îl agreează pentru că şi atunci când nu ştiu mare lucru se folosesc de faptul că e epic si iau ceva punctaj pe povestire. Era de aşteptat să fie o idee mai uşor decât în vară
Realitatea e cu totul alta. Tinerii de 18 ani au o viziune modernă asupra operelor Ion şi Enigma Otiliei.
Ar trebui totuşi să nu uite literatura românească, spun profesorii. Tinerii vor afla primele rezultate din sesiunea de toamnă în data de 3 septembrie.